Interesant este faptul că mai multe țări din Uniunea Europeană s-au unit pentru promovarea blockchain - cel mai recent, chiar în luna decembrie a anului trecut. Șapte țări membre ale Uniunii Europene au semnat, la acel moment, declarația care cere ajutor pentru promovarea acestei tehnologii în regiune. Alături de Malta, care a adoptat în Parlament încă din vara lui 2018 trei legi privind reglementarea ICO-urilor și a zonei de blockchain în general, se mai numără Franța, Italia, Cipru, Portugalia, Spania și Grecia.

Și, de fapt, chiar Cipru este următoarea insulă din UE care face pași concreți pentru a deveni cel mai nou ambasador sau pionier blockchain.

De exemplu, potrivit entrepreneur.com, nu cu mult timp în urmă Cyprus Securities and Exchange Commission (autoritatea de reglementare din țară) a lansat un hub de inovație în blockchain. În plus, guvernul țării a creat un grup de lucru menit să găsească modalități de a dezvolta și implementa tehnologia blockchain, iar un consorțiu de companii și instituții financiare și de învățământ (KPMG, Bank of Cyprus, University College London) au creat un ONG care susține cercetarea din acest domeniu.

Recent, Universitatea din Nicosia a mărit miza în ceea ce privește transformarea țării într-un pionier în blockchain: oferă primul curs online care oferă certificare în tehnologia blockchain și primul program de master pentru monede digitale.

Peste 25.000 de studenți s-au înscris la cursul online, iar programul de master are deja 500 de studenți înscriși.

Totodată, între 19 și 20 februarie, insula va găzdui cea mai mare conferință pe tema blockchain, 1.200 de fani ai tehnologiei fiind așteptați la eveniment.

În țara noastră, Business Review organizează MindChain – When Blockchain Meets AI, unul dintre cele mai mari evenimente dedicate tehnologiilor blockchain și AI organizate în România.

Timp de două zile, între 21-22 februarie în Cluj-Napoca (Casa de Cultură a Studenților), evenimentul va explora interacțiunea dintre blockchain și AI, precum și modul în care aceasta din urmă amplifică impactul uneia din cele mai revoluționare tehnologii ale prezentului.

În curând vom avea disponibile pentru partenerii și utilizatorii platformei BizTool.ro, marketplace-ul de servicii care conectează specialiștii cu antreprenorii de la noi, 6 invitații la evenimentul MindChain.