În contextul în care majoritatea organizațiilor rulează acum medii hibride sau multi-cloud și 72% dintre cei care utilizează cloud public au în prezent mai mulți furnizori, iGoogle Cloud este unul dintre cei mai mari cinci furnizori de infrastructură de cloud public din întreaga lumeii.

Cu această nouă ofertă, Veeam oferă o platformă unică pentru a proteja, securiza și gestiona toate aplicațiile și datele - cloud, virtual și fizic - permițând organizațiilor să accelereze adoptarea cloud hibrid.

”Pe măsură ce extindem și mai mult suportul pentru cloud public cu Veeam Backup pentru platforma Google Cloud, ne lărgim simultan parteneriatul cu Google Cloud, permițând Veeam să implice în comun clienții prin Google Cloud Marketplace. În plus, pentru că Veeam a achiziționat recent Kasten, clienții noștri pot cumpăra și platforma de gestionare a datelor K10 a Kasten, construită special pentru Kubernetes, prin Google Cloud Marketplace", a declarat Danny Allan, Chief Technology Officer & Senior Vice President Product Strategy la Veeam.

Noua funcționalitate a Veeam Backup pentru platforma Google Cloud include:

  • Google Cloud-Native: UI web simplu, dar puternic, implementabil de pe Google Cloud Marketplace, începe să protejeze datele în câteva minute; Automatizare bazată pe politici a instantaneelor native Google Cloud pentru puncte de recuperare rapidă și frecventă și opțiuni de recuperare rapidă completă și la nivel de fișier pentru a depăși orice pierdere de date în cloud.
  • Optimizarea costurilor: prima soluție din industrie care aliniază SLO (Service-level objective) la bugetul alocat, evitând în același timp cheltuielile exagerate pentru soluțiile în cloud; Backup în Google Cloud în spațiul de stocare al obiectelor pentru păstrarea datelor pe termen lung la costuri avantajoase și pentru conformitate.
  • Securitate: Depășește amenințările la adresa securității, inclusiv ransomware-urile, precum și amenințările din interior prin izolarea datelor salvate de procesul de producție (proiect multiplu / trans-regiune); securitate pe mai multe niveluri cu autentificare multi-factor (MFA) pentru a proteja datele împotriva atacurilor de forță brută.
  • Hybrid-Ready: formatul de date portabil și integrarea cu depozitele externe Veeam Backup & Replication™ permit recuperarea ușoară în afara Google Cloud; utilizează licențierea universală Veeam (VUL) flexibilă pentru a simplifica gestionarea licențelor și a permite mobilitatea în cloud.

Noua platformă Veeam Backup pentru platforma Google Cloud se va regăsi în curând în ediția GRATUITĂ (până la 10 instanțe de lucru Google Cloud cu opțiuni de restaurare nelimitate și asistență de bază) și ediția BYOL (VUL cu gestionare flexibilă a datelor cloud și asistență de producție 24/7), disponibile de acum în Google Cloud Marketplace.