„Dacă anul trecut comerțul electronic a ținut economia deschisă și în mișcare pe timpul restricțiilor impuse de pandemie, vedem că și anul acesta înregistrăm o creștere robustă, alimentată de un număr tot mai mare de persoane care cumpără online. Pentru prima dată, în 2021 mai mult de jumătate dintre utilizatorii români de internet (54%) vor cumpăra ceva online, cu aproape un sfert mai mulți față de anul trecut. Vom trece astfel un prag important, care confirmă rolul însemnat pe care comerțul electronic îl va juca în economia viitorului.

Estimările din Europe e-Commerce Report pentru 2021 arată o cifră de afaceri totală generată de sectorul comerțului electronic din România în jurul valorii de 6,9 miliarde de euro. Vedem o dublare a cifrei de afaceri din comerțul online în ultimii 4 ani, tendință care face din e-commerce unul din cele mai performante și dinamice sectoare ale economiei românești”, a declarat Florinel Chiș, director executiv al ARMO.

Pe parcursul a trei paneluri, reprezentanți ai principalilor factori de decizie, reglementare și supervizare, alături de cei ai industriei de profil, au dezbătut pe tema oportunităților și provocărilor pe care le întâmpină sectorul comerțului electronic, dar și despre politici publice care să vină în sprijinul creșterii acestuia și al economiei digitale.

Dezbaterile din cadrul Zilei Naționale a Comerțului Electronic pot fi urmărite pe site-ul evenimentului, www.ziuaecom.ro sau pe pagina de Facebook ARMO.