În T1 2023, 2Performant a înregistrat venituri din exploatare de 11,7 milioane de lei, o creștere cu 29% față de perioada similară din 2022. Această majorare se datorează, în principal, creșterii cifrei de afaceri cu 25%, precum și a veniturilor din producția de imobilizări necorporale și corporale cu 73%, care au ajuns la 1,2 milioane de lei. De asemenea, veniturile operaționale (cifra de afaceri minus comisioanele datorate afiliaților) au crescut cu 26% în primele trei luni din 2023, până la 2,6 milioane de lei, se arată într-un comunicat remis start-up.ro.

La cifra de afaceri de 10,5 milioane de lei realizată în primul trimestru din 2023, România a contribuit cu 86%, în timp ce 14% din cifra de afaceri a fost generată de piața externă, pondere care se menține față de anul precedent. În ceea ce privește veniturile după modalitatea de plată, pre-paid vs. post-paid, în T1 2023 se înregistrează un progres al plăților pre-paid în comparație cu cele post-paid. Astfel, dacă în primul trimestru din 2022, ponderea pre-paid vs. post-paid a fost de 43-57%, în aceeași perioadă din 2023, plata pre-paid a generat 61% din cifra de afaceri, față de 39% post-paid.

„Am început 2023 cu un prim trimestru foarte bun, în care ne-am atins toate obiectivele pe care ni le-am propus - operaționale, financiare și de dezvoltare ale platformei. Am implementat mai multe proiecte cu impact pozitiv pe termen lung în venituri și ne-am atins toate țintele financiare, care trebuie interpretate în contextul în care activitatea noastră are o puternică sezonalitate trimestrială. Business-ul și platforma 2Performant vor primi upgrade-uri importante în acest an și mă bucur să anunț investitorii că la începutul lunii octombrie vom organiza evenimentul ‘2Performant 2025 - Investors Day’ în care vom anunța planurile actualizate ale companiei pentru următorii doi ani”, a declarat Dorin Boerescu, Președinte al Consiliului de Administrație și CEO al 2Performant.

„Investițiile pe care le-am realizat în echipa și platforma noastră au început deja să genereze efectele așteptate. Creșterea veniturilor din producția de imobilizări necorporale și corporale este un rezultat al dezvoltării echipei de Product Development și Business Intelligence, în contextul în care toate proiectele de dezvoltare ale 2Performant sunt realizate cu resurse interne. De asemenea, echipa noastră a obținut rezultate remarcabile în îmbunătățirea calității ecosistemului, aspect reflectat de numeroși indicatori. Printre aceștia se numără adopția funcționalităților de Direct Debit și Big Bear, care vizează automatizarea plății bugetelor de marketing și, respectiv, sistemul de atribuire a conversiilor. În plus, am înregistrat o creștere în numărul de vânzări generate în medie de un afiliat și în venitul mediu per client nou lansat în platformă”, a adăugat Dorin Boerescu.

La nivel operațional, platforma 2Performant a generat în T1 2023 vânzări în valoare de 28,8 milioane de euro (excluzând TVA), o creștere cu 40% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Cei 6.039 de utilizatori unici din cadrul platformei au trimis 24,5 milioane de click-uri către magazinele online din 2Performant, o creștere de 18% față de primul trimestru din 2022, care s-au concretizat într-un număr total de 647.400 de vânzări online (+59% vs.T1 2022), generând comisioane de 1,8 milioane de euro (+31% vs.T1 2022).

2Perfomant este listată pe piața AeRO începând cu 9 decembrie 2020, iar din octombrie 2021, acțiunile 2P sunt incluse în indicele BET-AeRO dezvoltat de Bursa de Valori București pentru această piață.