Pentru că avem cu toții ceva mai mult timp liber zilele acestea, ne-am gândit că o listă scurtă cu documentare de pe Netflix pe care e posibil să le fi ratat în 2020 ți-ar fi utilă.

  1. The Mind Explained

Ce este? E o miniserie realizată de Netflix în parteneriat cu Vox care explorează creierul și psihicul uman.

De ce merită urmărit? Pentru că te poate ajuta să te înțelegi mai bine pe tine, dar și pe cei din jur - iar asta te poate ajuta în business, dar și în viață, în general. Fiecare episod se concentrează pe un subiect diferit, precum memoria, anxietatea, chiar și efectele substanțelor psihedelice asupra psihicului, iar abordarea este una accesibilă, dar curprinzătoare.

  1. Minimalism - A documentary about important things

Ce este? Un documentar despre consumerism, vanitate, despre lucruri pe care ni le dorim, deși nu avem nevoie de el, dar și un documentar despre lucrurile care contează cu adevărat.

De ce merită urmărit? Dacă ți-ai propus ca în 2021 să duci un stil de viață mai puțin încărcat de obiecte și mai plin de experiențe, acest documentar poate fi imboldul de care ai nevoie pentru a aduce echilibrul în viața ta. E o producție bună și pentru cei care vor să priceapă mai bine cum funcționează mintea consumatorilor și care sunt lucrurile care ne fac să cheltuim mici averi pe lucruri de care nu avem nevoie.

  1. History 101

Ce este? O miniserie care explică, în fiecare episod, un anumit fenomen din istoria recentă. Printre episoade se remarcă cel despre ascensiunea Chinei, cel despre roboți sau cel despre fast food, printre altele.

De ce merită urmărit? Pentru că cei ce nu învață din istorie sunt condamnați să o repete. Dar și pentru că inspirația poate veni și din trecut, nu doar privind către viitor.

  1. Rotten

Ce este? O miniserie despre industriile surprinzător de nocive și despre efectele lor asupra planetei și a tuturor oamenilor.

De ce merită urmărit? Miniseria e, practic, un ghid de ”așa nu”. Ne permite să aruncăm un ochi în spatele cortinei și să ne facem o idee despre cât de multă suferință se află în spatele unor bunuri sau servicii pe care noi le luăm de-a gata.