Inițial, Audi a făcut parteneriat cu PTScientists, un grup de cercetători din Germania, pentru a dezvolta un Audi Lunar quattro, capabil să ajungă pe Lună. Acum, engadget.com anunță că în echipă au intrat operatorul de telefonie mobilă Vodafone și producătorul de telefoane și echipamente Nokia. Aceștia vor să creeze pe Lună o rețea de comunicație folosind tehnologia 4 G LTE, care să transmită imagini video high-definition.

În același timp, Inc.com spune că Elon Musk s-a declarat pregătit să ajute la crearea unei modalități de a lua legătura cu oamenii de acasă, de a comunica cu alți vizitatori de pe Lună. Astfel, SpaceX, împreună cu Nokia și Vodafone vor costrui o rețea 4G pe Lună, în 2019.

Echipa a ales infrastructura 4G pentru că o consideră mai stabilă și destul de rezistentă pentru a călători în spațiu. De asemenea, această soluție este eficientă din punct de vedere energetic și poate transmite cantități mari de date mai mare de la robot către stație. Reprezentanții Nokia au declarat că vor continua să lucreze alături de Vodafone și alți parteneri, urmând ca lansarea să aibă loc în 2019.

Vodafone va transmite imagini prin rețeaua 4G, utilizând banda de frecvență de 1800 MHz. Acestea ajung la nava spațială construită de PTScientists. La rândul său, Nokia realizează echipamente speciale, care vor cântări mai puțin de un kilogram.

Deși poate părea o investiție exagerată de resurse, această inițiativă are scopul ca rețeaua 4G să sprijine viitoarele misiuni pe Lună. Dacă înainte se comunica doar prin emiterea unor semnale din spațiu, acum ar putea transmite imagini de pe o cameră video instalată pe Lună, care să poată fi văzute în timp real pe Pământ.