O echipă din Ucraina, a anunțat dezvoltarea unui chatbot pentru Facebook, numit SudoBot, care va ajuta cuplurile să obțină divorțul. Bot-ul se ocupă de pregătirea și depunerea unei cereri de divorț, plata pentru serviciu și citarea părților pentru termenul de înfățișare, potrivit la micetimes.asia.

În Ucraina, serviciile chatbot-ului au fost deja testate: la 24 ianuarie, instanța a emis prima decizie de divorț, inițiată de SudoBot.

Pentru a începe să lucrați cu programul, persoana care intentează divorțul trebuie să meargă pe pagina de Facebook a chatbot-ului și să pornească o conversație. În dialog, trebuie să ofere declarații cu privire la soț sau soție. Apoi, programul pregătește o declarație și o trimite imediat în instanță.

De asemenea, chatbot-ul poate oferi sfaturi despre cum să se comporte în instanță și ce să facă atunci când primește citația pentru termenul de judecată.

În acest fel, nu este nevoie să se apeleze la serviciile unui avocat. Cel care inițiază procedura, trebuie doar să plătească o taxă unică standard pentru depunerea unei cereri de divorț, care costă 950 de grivne ucrainiene (aproximativ 30 de euro), în timp ce depunerea în instanță costă 1.500 de grivne (circa 45 de euro).