Este vorba despre Nokia 8 Sirocco, Nokia 7 Plus, noul Nokia 6 și Nokia 1. Terminalele sunt livrate cu Android Oreo deja instalat.

Pe lângă aceste noi smartphone-uri bazate pe Android, Nokia a adaptat și un model mai vechi, Nokia 8110, care oferă conectivitate 4G, aplicații precum Google Assistant, Google Maps, Google Search, Facebook și Twitter, marcând revenirea telefonului de tip slider.

Prin intermediul sistemului de operare Android pur, smartphone-urile Nokia vin fără schimbări UI inutile sau procese ascunse care să consume viaţa bateriei sau care să le încetinească funcţionarea, iar utilizatorii se pot bucura mai mult timp de noile lor telefoane. Fiecare dintre ele vine cu un număr limitat de aplicaţii preinstalate, astfel încât utilizatorii obţin un spaţiu de stocare mai mare şi beneficiază de cele mai noi inovaţii din industrie.

Nokia 8 Sirocco

Nokia 8 Sirocco include Dual-Sight îmbunătățit, optică ZEISS şi acustică atent acordată cu Nokia audio spațial. Smartphone-ul are un finisaj din sticlă curbată care îmbracă un cadru din oţel inoxidabil. Cu o grosime de doar 2 milimetri la margini, Nokia 8 Sirocco combină un ecran curbat edge-to-edge OLED 2K de 5,5 inci.

Cadrul său din oțel inoxidabil este de 2,5 ori mai puternic în comparație cu seria 6000 din aluminiu, iar ecranul 3D Corning Gorilla Glass 5 este suficient de robust pentru a rezista provocărilor fizice cotidiene. Utilizatorii pot capta fiecare detaliu datorită senzorilor din spate duali cu optică ZEISS, care combină o cameră principală ultrasensibilă, cu unghi larg și performanţe în spaţii mai puțin iluminate, cu un senzor secundar de 13MP cu zoom optic 2x. În plus, în modul Pro Camera beneficiază de un control manual deplin asupra tuturor imaginilor capturate, ceea ce ajută la realizarea unor fotografii similare cu cele realizate de un profesionist.

Disponibil la începutul lunii aprilie, Nokia 8 Sirocco se va comercializa la un preţ global mediu cu amănuntul de 749 euro, excluzând taxele şi subvenţiile.

Nokia 7 Plus

Prin combinarea hardware-ului optic inovator cu algoritmii de imagine, Nokia 7 Plus surprinde momentele în fotografii la aceeaşi intensitate cu cea a celor trăite pe viu. Cu Dual-Sight perfecționat, senzorii din spate duali cu optică ZEISS combină o cameră principală ultrasensibilă, cu unghi larg, de 12MP, pentru performanţe excelente, atât în condiţii de lumină slabă, cât şi în condiţii de lumină extrem de puternică, cu o cameră secundară de 13MP care furnizează zoom optic 2x.

Nokia 7 Plus are un procesor Qualcomm Snapdragon 660. A fost integrat și optimizat pentru a oferi performanțe maxime și o durată mare de viață a bateriei, chiar și atunci când sunt difuzate videoclipurile live pe Facebook sau pe YouTube. Cu o baterie puternică de 3800 mAh, Nokia 7 Plus asigură o durată de viață a bateriei de 2 zile.

Ecranul 18:9 Full HD+ de 6 inci face Nokia 7 Plus perfect pentru navigare, medii sociale, gaming şi entertainment datorită conţinutului mai bogat încorporat în acelaşi spaţiu precum un dispozitiv tradiţional cu ecran de 5,5 inci.

Smartphone-ul este disponibil în două variante, Black/Copper şi White/Copper. Nokia 7 Plus va fi disponibil din prima parte a lunii aprilie şi se va comercializa la un preţ mediu global de 399 euro, excluzând taxele şi subvenţiile.

Noul Nokia 6

Noul Nokia 6 înglobează performanţe şi mai puternice, precum şi noi caracteristici într-un ansamblu mai compact şi mai durabil. Cu peste 60% mai rapid decât predecesorul său premiat, telefonul oferă acum Dual-Sight îmbunătățit, optică ZEISS, încărcare rapidă USB-C, un raport ecran-corp mai compact, Nokia spațial audio şi Android Oreo pur, securizat şi actualizat.

Noul Nokia 6 duce măiestria de construcţie a modelului iniţial la un nivel superior prin combinarea unui corp monobloc, construit dintr-un bloc solid de aluminiu seria 6000 cu un proces de 11 ore de polizare şi anodizare în două etape. Prin armonizarea dintre ecranul sculptat 2,5D și tehnologia Corning Gorilla Glass rezistentă la deteriorări, corpul compact şi rafinat al telefonului Nokia 6 este construit să reziste.

De asemenea, Nokia 6 are un procesor Qualcomm Snapdragon 630 Mobile, iar durata de viață a bateriei este de o zi.

Disponibil în trei amestecuri de culoare, Black/Copper, White/Iron şi Blue/Gold, precum și două configurații de 3GB RAM / 32GB ROM, care va disponibil la începutul lunii aprilie sau 4GB RAM/64GB ROM disponibil mai târziu, noul Nokia 6 se va comercializa la un preţ mediu global cu amănuntul de 279 euro, excluzând taxele şi subvenţiile.

Nokia 1

Terminalul vine echipat cu Android Oreo (Go edition), o versiune de Android optimizată pentru dispozitive cu memorie RAM de 1GB sau mai puţin. Nokia 1 este proiectat să răspundă rapid comenzilor şi să opereze fără sincope, având acces deplin la Google Play Store, astfel încât utilizatorul să poată găsi toate aplicaţiile favorite, de la WhatsApp, Facebook şi Instagram până la mobile banking, cu sublinierea simultană a aplicaţiilor optimizate pentru Android Oreo (Go edition).

Nokia 1 poate fi personalizat cu ajutorul popularelor carcase Xpress-on, disponibile într-o gamă largă de culori.

Disponibil de la începutul lunii aprilie în culori Warm Red şi Dark Blue pentru fanii din întreaga lume, Nokia 1 se va comercializa la un preț mediu global de 85 de dolari, excluzând taxele şi subvenţiile. Carcasele Xpress-on, vândute separat, sunt disponibile de la 7,99 de dolari, în culorile Azure, Grey, Yellow și Pink.

Nokia 8110

Marcând întoarcerea legendarului model Nokia 8110, acest terminal cu suport 4G vine complet echipat cu design-ul iconic curbat slider. Cu o interfaţă familiară şi uşor de utilizat, terminalul înglobează mecanică tactilă intuitivă, cu mecanism de glisare pentru a răspunde şi a încheia convorbirile, precum şi un stil aparte de rotaţie tip elicopter al axei.

Nokia 8110 oferă apelare crystal-clear VoLTE şi este perfect pentru oricine îşi doreşte să aibă un telefon clasic 4G legendar sau un telefon de rezervă. Cu acces la un magazin de aplicații, pentru preferințe precum Google Assistant, Google Search, Google Maps, Facebook și Twitter, utilizatorii pot trimite și primi e-mailuri sau importa contactele și pot sincroniza calendarul cu Outlook și Gmail. Și vine şi cu o versiune complet modificată a jocului Snake, pentru fanii acestuia.

Realizat în două culori, Traditional Black şi Banana Yellow, Nokia 8110 va fi disponibil din luna mai şi se va comercializa la un preț mediu global de 79 Euro, excluzând taxele şi subvenţiile.

Disponibilitate

  • Nokia 1 va fi disponibil de la începutul lunii aprilie la un preţ mediu global cu amănuntul de 85 de dolari. Carcasele Xpress-on, vândute separat, sunt disponibile de la 7,99 de dolari, în culorile Azure, Grey, Yellow și Pink.
  • Nokia 7 Plus va fi disponibil de la începutul lunii aprilie la un preţ mediu global cu amănuntul de 399 de euro.
  • Nokia 8 Sirocco va fi disponibil de la începutul lunii aprilie la un preţ mediu global cu amănuntul de 749 de euro.
  • Noul Nokia 6 va fi disponibil de la începutul lunii aprilie la un preţ mediu global cu amănuntul de 279 euro.
  • Nokia 8110 va fi disponibil din luna mai la un preţ mediu global cu amănuntul de 79 de euro.

Preţurile exclud taxele şi subvenţiile.

Citește și despre alte gadgeturi de la MWC 2018: