Cele șase startup-uri tech își vor prezenta ideile în cadrul DemoDay Alpha, organizat la finalizarea primei etape de validare a incubatorului Startup Reaktor, eveniment care are loc joi și vineri, 22-23 iunie, în format online, începând cu ora 16:00.

A doua ediție a programului Venture Program în România și Bulgaria este susținută de platforma de incubare Startup Reaktor, în parteneriat cu Romanian Tech Startups Association (ROTSA) și Techcelerator.

Echipele finaliste au beneficiat de un program intens de șapte săptămâni, în perioada 10 mai – 22 iunie, pregătit pentru a-i sprijini în construirea MVP-ului, alături de sprijin financiar de tip grant în valoare de 5.000 euro fiecare (30.000 de euro în total).

Temele sesiunilor de mentorat au fost variate și pluridisciplinare, toate necesare pentru dezvoltarea și creșterea unui startup de tehnologie. Dintre acestea amintim testarea și validarea problemei, dezvoltarea clientelei, setarea obiectivelor, cercetare de piață, analiza competitorilor, dezvoltarea de produs, generarea de lead-uri, vânzări și marketing digital, obiective de dezvoltare durabilă (SDG) și impactul în inovare, creșterea și atacarea unei piețe internaționale, pitching și altele.

În perioada următoare se va desfășura faza următoare, cea de internaționalizare, numită Beta Launchpad, prin care echipele vor fi asistate în lansarea și creșterea la nivel internațional. În cadrul selecțiilor următoare, companiile pot beneficia de încă două runde de finanțare de câte 10.000 euro, în runde de tip equity.

Echipele rămân sub tutela EIT Digital, precum și a partenerilor locali ROTSA și Techcelerator pentru a crește produsele propuse, alături de companii de succes și comunitatea de alumni.

EIT Digital Venture Program a fost lansat în 2018 pentru a sprijini antreprenorii aflați la început de drum din Țările Baltice și Europa de Sud-Est. Începând cu această ediție, programul se desfășoară în 22 de țări europene. Pe parcursul primelor cinci ediții, EIT Digital a sprijinit peste 200 de antreprenori și a lansat 124 de startup-uri, dintre care o parte au strâns rapid investiții și au semnat contracte cu clienți.

Cele 6 echipe finaliste sunt:

Al.bility

Al.bility ajută jucătorii de tenis profesioniști și antrenorii să analizeze și să îmbunătățească performanța lor. Produsul utilizează un senzor IMU atașat de rachetă, o cameră video pe teren și algoritmi machine learning pentru a analiza datele și a oferi jucătorilor și antrenorilor informații relevante despre performanța pe teren.

ChaosShift

ChaosShift este o platformă de cloud management care susține digitalizarea din cadrul companiilor de design și construcții. Produsul permite comunicarea eficientă internă și externă, urmărirea istoricului, adăugarea de comentarii, arhivare, programare, planificare bugetară, estimarea costurilor, managementul taskurilor și al echipelor, precum și management general și de program.

Life 4.0

Life 4.0 este o platformă dedicată stilului de viață sănătos, care susține bunăstarea personală și în cadrul corporațiilor. Aplicația include activități în 4 zone de interes (sport, nutriție, sănătate mental-emoțională și sănătate financiară) și colectează date relevante. Platforma cuprinde, într-un mod complet digitalizat, programe de bunăstare personală și de implicare a angajaților.

Notora

Notora este o platformă colaborativă dedicată echipelor de marketing și creatorilor. Este singura platformă automatizată din România unde brandurile pot colabora cu creatorii pentru a obține conținut foto și video pentru campanii de marketing.

Parent’s Advisor

Parent’s Advisor este un asistent AI pentru părinți care vor să crească copii talentați și fericiți. În cadrul aplicației, părinții pot face un test gratuit de orientare vocațională pentru copiii lor și vor primi recomandări personalizate privind tipul de activități extracurriculare potrivite pentru copiii lor.

Descoperă un Startup Pitch realizat de echipa startup-ului pentru start-up.ro aici.

Whiz Commerce Cloud

Whiz Commerce Cloud este o platformă avansată SaaS dedicată business-urilor e-commerce care vor să creeze aplicații mobile no-code. Platforma oferă o soluție rapidă, ușor de utilizat și eficientă din punct de vedere al costurilor pentru companii de toate dimensiunile, care permite dezvoltarea aplicațiilor pentru comerț mobil, potrivite nevoilor lor.

“Echipele participante au propus soluții care facilitează accesul la informații relevante, platforme funcționale cu utilizare de inteligență artificială pentru optimizarea proceselor de afaceri și crearea de experiențe personalizate. În plus, produsele lor au fost dedicate îmbunătățirii calității vieții, abordând provocări în domenii precum sănătate, mediu înconjurător, educație și multe altele. Echipele participante au propus produse cu potențial pentru piață - de la aplicații digitale până la platforme funcționale prin inteligență artificială sau realitate augmentată, dedicate, în principal, identificării de soluții din diverse arii și de îmbunătățire a calității vieții”, a declarat Tudor Pasc, Incubation Director la ROTSA.