Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției a primit donația din partea unei companii din China, cu suportul Ambasadei Chinei, în prezența secretarului de stat Raed Arafat și a generalului Dan-Paul Iamandi, iar pe lângă măștile de protecție și combinezoanele pentru medicii din prima linie, se adaugă și substanțe de dezinfectare și copii ale ghidului pentru prevenția și tratarea Covid-19.

Materialele de protecție vor fi distribuite pompierilor salvatori și personalului medical din țară în perioada următoare pentru a asigura protecția acestora și pentru a reduce riscul de infectare. Donația aceasta se alătură altor inițiative din momentul de față a mediului de business care a achiziționat și livrat către spitalele din România materiale de protecție achiziționate de pe piața internațională prin furnizorii deja existenți sau care au fost contactați în momentul de față.

Până în momentul de față, 8.936 persoane au fost infectate cu noul coronavirus în România, 190 cazuri noi fiind înregistrate doar în ultima zi.

Conform Ambasadei Chinei, donația a fost realizată de către Huawei România, care a achiziționat materialele de pe piața din China.

De asemenea, la începutul lunii aprilie, Huawei a făcut o donație și către Consiliul Județean din Suceava, donație care a ajuns la Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan Cel Nou” din Suceava. Au fost donate peste 20.000 de măști medicale, 100 de recipienți cu dezinfectant și 2.000 de seturi de tacâmuri de unică folosință pentru personalul medical.