Ești arhitect, designer, grafician, freelancer, creator de modă, bijuterii, accesorii, ilustrator sau pictor? Ai deja un business în domenii creative și vrei să transformi activitatea profesională într-una profitabilă, care să te deservească? Ești practicant sau pur şi simplu iubeşti domeniul creaţiei – atunci sigur nu ai de ce să lipsești de la întâlnirile interactive de business creativ și networking!

Într-un mediu informal, dar dedicat profesioniștilor, descoperi o comunitate de creativi și te întâlnești cu profesionişti în domeniul arhitecturii şi a antreprenoriatului, pentru a discuta despre partea financiară în business-ul creativ, politici de prețuri și canale.

„Programele universitare de la noi te pregătesc să fii un foarte bun specialist, dar nu îți spun mai departe cum poți monetiza toată această creativitate a ta, ce faci când termini stagiul, cum gestionezi relația cu un client, ce presupune birocrația, cum te promovezi ca să atragi clienții cu care vrei să lucrezi. Noi contribuim cu cunoștințe de business pe toate palierele, de la planul de business, care e atât de important și oferă claritate odată ce îl faci, la a comunica pe nevoile clienților, un lucru pe care nu foarte mulți antreprenori creativi îl fac, la a seta structura de preț corectă, promovare și multe altele”, spune Armina Popeanu, arhitect, fondatoarea platformei aBC în Antreprenoriat Creativ - a Business of Creativity.

Primul eveniment din acest sezon are loc la București marți, 12 septembrie 2023, de la ora 18:30 la NOD – Biblioteca MATER pe Splaiul Unirii 160. aBC#17 reunește patru speakeri cu experiență în domeniu, gata să împărtășească practici profesionale, sfaturi și lecții, într-o discuție liberă și transparentă. Vom afla mai multe despre experiențele pe care le-au acumulat pe parcursul anilor, dar şi strategii profesionale pe care chiar ei le folosesc în business-ul lor.

Tema întâlnirii aBC#17 din septembrie este PRICING – Despre partea financiară din business-urile creative, setarea prețurilor, structuri de preț, profit și cele mai cunoscute metode de calcul a prețurilor pentru produsele sau serviciile oferite, participanții vor sta de vorbă cu:

  • Alex Călin – arhitect, lector și cofondator Space Casuals
  • Maria Farcaș & Anna Chițan – designer, fondatoare Annterior Studio & Heartwood
  • Cristina Cerga –Managing Partner la TheHurricane.ro

Tema primei întâlniri aBC din cluj este PROMOVAREA Cum mă promovez ca arhitect, designer și antreprenor creativ? Discuțiile vor avea loc marți, 19 septembrie 2023, de la ora 17:30 la ABC incubator - Str. Constantin Brâncuși 55-59, Cluj-Napoca, cu invitați:

  • Șerban Țigănaș – arhitect, decan FAU Cluj, cofondator Dico și Țigănaș
  • Tiberiu Bucur și Sergiu Tîrziu – arhitecți și cofondatori Format 4
  • Ana Mihail – designer de interior, fondatoare Ann Design Studio
  • Cătălin Trandafir și Irina Filofi – arhitecți și cofondatori ai Filofi şi Trandafir Arhitectură.

Platforma integrată de educație antreprenorială în domenii creative – își propune să ofere informații, suport, să contribuie cu programe și să faciliteze oportunități arhitecților, designerilor și altor antreprenori din industriile creative, care au nevoie de acces la o educație antreprenorială non-formală.

Armina Popeanu – arhitect și fondator ANTREPRENORIAT CREATIV, antreprenor cu peste 9ani de experiență, a fondat brandul premium de genți și pantofi Lyria – Povestea ta Pictată, studio-ul de arhitectură AArchitects și studiază business de arhitectură în cadrul unui doctorat la Universitatea de Urbanism și Arhitectură Ion Mincu, în urma căruia își propune să creeze un model de business pentru creativi. Este, de asemenea, mentor pentru business-urile creative și crede că educația este motorul progresului, motiv pentru care sprijină cauze ce au în comun această viziune și predă la Ion Mincu.