Pago, aplicația pentru plăți care a ajuns la peste 3,5 milioane de facturi plătite și peste 180.000 de utilizatori activi lunar, caută următoarele 15 ONG-uri care vor fi susținute prin donații, fără costuri suplimentare, din aplicația Pago, online la doneaza.pago.ro sau de pe site-urile ONG-urilor.

Selecția va include o perioadă de înscriere, urmată de o etapă de jurizare și apoi etapa finală - votul publicului.

Donează cu Pago se adresează atât utilizatorilor Pago cât și oricărei persoane care vrea să facă o donație online, fără a necesita descărcarea aplicației. Toate donațiile sunt necomisionate și foarte rapide, datele de plată fiind introduse o singură dată în aplicație.

În plus, donatorii sunt informați periodic despre progresele proiectelor pentru care au donat și modul în care au fost folosiți banii.

În primele 8 luni din prima ediție, cele 15 cauze selectate au strâns 150.000 de lei de la peste 1.600 de donatori unici. Din totalul donațiilor din 2020, peste 45% au fost recurente, ceea ce oferă acestor cauze un plus de stabilitate financiară.

Orice ONG înființat de minimum un an și cu activitate în ultimele 8 luni este invitat să se înscrie la adresa https://doneaza.pago.ro/inscriere/ până la data de 19 august 2020.

Prima etapă a selecției presupune jurizarea tuturor aplicațiilor eligibile de către un juriu format din profesioniști în domenii relevante pentru această competiție. Aceștia sunt: Alina Kasprovschi – Director Executiv, Fundația Comunitară București, Cătălin Crețu – Director General, România, Croaţia, Malta şi Slovenia Visa Europe, Florin Ghindă – fondator România Pozitivă, Iuliana Rada – Director Program, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Mădălina Dina – CSR Specialist, Banca Transilvania, Mirabela Amarandei – expert educație, Ștefan Teișanu – Director, Centrul Cultural Clujean, Răzvan Enache –Business Development Manager, Wall-Street.ro, Dr. Vasi Rădulescu – medic specialist, scriitor, antreprenor, Adrian Cighi – cofondator Pago.

Ulterior, orice persoană interesată poate vota ONG-urile pe care dorește să le regăsească pe lista Donează cu Pago.

“Ne bucurăm să putem susține în continuare sectorul neguvernamental pentru a strânge fonduri pentru cauzele propuse, într-un mod rapid, sigur și necomisionat. Donațiile strânse până acum în prima ediție, pentru organizații mici și mari, naționale sau locale, ne confirmă că românii donează din ce în ce mai mult și apreciază transparența și simplitatea în tot acest proces. Așteptăm cu nerăbdare să cunoaștem organizațiile cu care vom lucra în următorul an”, au declarat Adrian Cighi și Alexandru Gala-Popescu, co-fondatori Pago.

Aplicația Pago, disponibilă atât pentru telefoane cu sisteme de operare Android, cât și iOS permite gestionarea și plata rapidă a facturilor și a impozitelor și taxelor locale, încheierea de asigurări și reîncărcări de cartelă și realizarea de donații unice sau recurente.

Aplicația a fost lansată în 2017, cu sprijinul Banca Transilvania și Visa și a ajuns deja la peste 3,5 milioane de facturi plătite în aplicație și peste 180.000 de utilizatori lunari. Urmând un model suplu, care permite adăugarea în aplicație a oricărui furnizor care oferă un cod de bare pe factură, Pago a integrat peste 300 de furnizori locali și naționali. Cu sprijinul Visa, Pago s-a lansat în Polonia și pregătește lansarea în alte țări europene.