Supranumit părintele fizicii moderne, laureat al premiului Nobel în 1921, Einstein este o sursă de inspirație atât pentru oamenii de știință de pretutindeni, cât și pentru antreprenori.

Născut în Ulm, Germania, în anul 1879, Albert Einstein a elaborat teoriile speciale și generale ale relativității. În 1905 Einstein scrie o lucrare pentru doctorat, iar o serie de lucrări sunt publicate în Analele Fizicii, una dintre cele mai prestiogioase publicații de fizică. Cele patru lucrări – efectul fotoelectric, mișcarea browniană, relativitatea speciala și echivalența dintre materie și energie – vor schimba cursul fizicii moderne.

În anul 1915, fizicianul a terminat teoria generală a relativității, pe care o considera capodopera sa. Șase ani mai târziu, Albert Einstein câștiga premiul Nobel pentru fizică. Pentru ca relativitatea era încă o controversă, Einstein a primit premiul pentru explicarea efectului fotoelectric.

Am ales pentru tine câteva citate despre creativitate și leadership ale lui Albert Einstein.

Albert Einstein citate:

Adevăratul semn al inteligenței nu este știința, ci imaginația.

O persoană care nu a greșit vreodată nu a încercat vreodată ceva nou.

Învață de la ziua de ieri, trăiește pentru ziua de azi, speră pentru ziua de mâine. Cel mai important lucru este să nu te oprești vreodată să-ți mai pui întrebări.

Liderul este acea persoane care reușește să scoată simplitate din dezordine, armonie din dezbinare și oportunitate din dificultate.

Trebuie să înveți regulile jocului. Apoi trebuie să devii mai bun la el decât cei din jur.

Să știi unde și cum să găsești informația. Acesta este secretul succesului.