Gigantul tech sub umbrela căruia se află Google a călcat pe urmele Apple și Microsoft devenind cea de-a treia companie de profil care a atins o capitalizare bursieră în valoare de 1.000 de miliarde de dolari.

Anunțul a fost făcut de Bloomberg care precizează că la finalul sesiunii de tranzacționare, acțiunile Alphabet au ajuns să fie cumpărate cu 1.450,06 dolari.

Odată cu noua evaluare, care îi întărește statutul pe piața de tehnologie și internet, Alphabet a intrat, astfel, în clubul select al companiilor de trilioane, alături de Apple, evaluat la 1.380 de miliarde de dolari, și Microsoft, cu o evaluare de 1.270 de miliarde de dolari. La nivel mondial, pe această listă se află și Aramco, cu activități în domeniul petrolier, listată pe bursă la finalul anului trecut, cu o capitalizare de 1.800 de miliarde de dolari.

De altfel, Apple a fost prima companie americană care a atins acest prag, la începutul lui august 2018. O lună mai târziu, și Amazon atingea acest nivel, însă acum gigantul din e-commerce are de recuperat peste 7% pentru a reveni la o capitalizare de 1.000 de miliarde de dolari (compania fondată de Jeff Bezos este evaluată acum la 931,1 miliarde de dolari).