Conform informațiilor oficiale, Banca Transilvania a primit 35.793 de solicitări de la clienți pentru amânarea creditelor. Până acum au fost soluționate 20.226 de cereri, iar rata de răspunsuri pozitive este de peste 95%, iar răspunsurile negative sunt de aproximativ 4%.

Conform ordonanței care permite facilități la creditele existente clienților afectați de situația impusă de noul coronavirus, clienții pot opta pentru o perioadă de amânare între 1 și 9 luni pentru împrumuturi la credite de consum, credite cu garanție imobiliară și Prima Casă.

Amânarea creditelor poate fi făcută pe platforma online lansată de Banca Transilvania, acolo unde găsești și raportările în timp real.

BT oferă posibilitatea suspendării obligațiilor de plată pentru maximum 9 luni, fără ca scadențele să depășească data de 31 decembrie 2020.

Cum se va calcula dobânda amânata? Pentru creditele cu garanție imobiliară, inclusiv Prima Casă, facilitatea de amânare se va realizat conform prevederilor OUG 37/2020. În cazul în care maturitatea rămasă a creditului este mai mică de 60 de luni, dobânda acumulată pe perioada de amânare se va eșalona cu rata dobânzii de 0% pe întreaga perioadă rămasă.

Pentru creditele fără garanție imobiliară se vor calcula dobânzile datorate pentru perioada de amânare ca și o creanță separată la contractul de credit și se va eșalona pe maturitatea rămasă a creditului, similar creditelor cu garanție imobiliară, cu dobândă 0%.