”Am pornit acest proiect cu obiectivul de a oferi programatorilor experimentați un weekend în care să lucreze cu tehnologii precum inteligență artificială și blockchain, în limbajul preferat de ei, fără a avea un scop de a crea un business nou, ci doar de a rezolva probleme interesante imaginate de ei sau inspirate din propunerile noastre. Vom crea cea mai mare comunitate de programatori experimentați din România, care lucrează în companii cu expunere internațională. Abilitățile lor îi vor ajuta să rezolve probleme complexe și să se distreze scriind cod”, a declarat Andrei Pitiș, co-fondator al The Bucharest Hackathon și CEO & fondator al vehiculului de investiții Simple Capital și al companiei software genezio.

The Bucharest Hackathon va avea loc în perioada 11-12 martie (și, dacă va fi cazul, programatorii vor putea petrece și noaptea de 11 spre 12 martie să scrie cod), la cafeneaua Beans & Dots din centrul Bucureștiului. Înscrierile în program se pot face până pe 10 martie 2023.

”Suntem încântați să ne aducem contribuția la o competiție, care are toate premisele să devină definitorie pentru developerii din București și, de ce nu, la nivel internațional. Cu toții avem nevoie de o provocare dincolo de taskurile zilnice, pentru a ne crește performanța și a ne lărgi orizonturile. Participarea la un hackathon ne oferă oportunitatea de a interacționa cu tehnologii noi, de a întâlni oameni noi și, sperăm noi, de a găsi soluții ingenioase. O parte din echipa noastră va fi alături de participanți pentru a-i ghida în rezolvarea problemelor utilizând tehnologia Blockchain.”, a declarat Flavian Manea, co-fondator și CEO al Bware Labs, de asemenea co-fondator The Bucharest Hackathon.

În cadrul hackatonului vor fi oferite mai multe premii cu o valoare totală de 10.000 de dolari. Juriul este format din antreprenori din IT și executivi de top cu roluri în departamentele tehnice din companiile: genezio, Bware Labs, Google, Softbinator, Microsoft, Uipath, LeaseBlocks, GitHub.

La The Bucharest Hackathon programatorii pot lucra pe orice proiect software sau hardware care folosește tehnologiile blockchain, AI și DevTools. Echipele vor fi formate din câte 2-4 membri.

Partenerii principali ai evenimentului sunt companiile genezio și Bware Labs, iar printre partenerii primei ediții a The Bucharest Hackathon se află companiile Runtime Verification, Stripe, Aptos, Axelar, GitHub și Elrond.

The Bucharest Hackathon își propune să devină un eveniment periodic în care programatorii să învețe unii de la alții și să rezolve împreună probleme globale nerezolvate încă, dar și să se distreze împreună în timp ce creează prin tehnologie un viitor mai frumos.

The Bucharest Hackathon este primul eveniment dedicat programatorilor experimentați din România care vor lucra, în weekendul 11- 12 martie 2023, la proiecte software inovatoare folosind cele mai noi tehnologii. Evenimentul este organizat de companiile software genezio și Bware Labs și va atrage 100 de participanți. Câștigătorii vor primi premii în valoare totală de 10.000 de dolari. Mai multe informații despre prima ediție a The Bucharest Hackathon și detalii despre înscriere sunt disponibile pe www.thebucharesthackathon.com.