O astfel de prezentare va asigura stabilitatea și predictibilitatea mediului de afaceri și va clarifica direcțiile de revenire și dezvoltare economică pentru perioada următoare, având în vedere faptul că pandemia COVID-19 a afectat competitivitatea unor sectoare economice.

Ținând cont de măsurile și susținerea acordată acestora de către Guvernul României, antreprenorii își vor putea elabora strategii și planuri de afaceri pe termen mediu și lung ținând cont de măsurile anunțate și direcțiile de dezvoltare economică pe care acesta le va susține în următoarea perioadă.

Mai mult, potrivit cifrelor Inspecţiei Muncii, 467.000 de locuri de muncă au fost pierdute din economia națională în perioada 16 martie – 1 iunie, piaţa locală a muncii rămânând fără aproape 6.100 joburi zilnic în perioada menţionată. Din informațiile pe care le avem până în prezzent, cele mai multe din aceste contracte erau part-time sau contracte de muncă ale persoanelor care aveau 2 sau mai multe contracte active.

Astfel, devine deosebit de importantă implementarea urgentă a măsurilor de susținere a mediului de afaceri pentru a putea preîntâmpina un potential val următor de disponibilizări ce va viza, de această data, contracte permanente.

“O importanță mai mare decât nivelul pachetului financiar de măsuri o are asumarea unor termene clare, precise și fără echivoc de implementare a unor măsuri menite să relanseze economia României. Până în acest moment au fost prezentate o serie de intervenții economice de la granturi până la flexibilizarea forței de muncă dar nu avem un calendar clar de implementare a acestor măsuri. Cel mai important este nu CÂT ci CUM și CÂND. Cerem Guvernului publicarea în această săptămână a calendarului de măsuri cu termene, bugete alocate, responsabili de implementare”, a declarat Florin Jianu, președinte CNIPMMR.

Oficialii CNIPMMR au realizat și o listă de propuneri de investiții care pot ajuta la relansarea economică a României. Propunerile pot fi consultate mai jos.

Propuneri CNIPMMR peentru relansarea economică a României by start-up.ro on Scribd