CV-urile în format europass devin o relicvă și ne gândim la ele ca la dosarele cu șină – sunt mult prea depășite pentru a mai lăsa o impresie bună, poate doar pentru job-urile la stat, acolo unde se mai cer și dosarele cu șină.

Acum, toți recrutorii vor să vadă un curriculum vitae personalizat și ieșit din tipar, mai ales pentru job-urile care implică o doză de creativitate. Dar crearea unui CV poate fi o provocare pentru cei care nu au competențe de design. Există, însă, o mulțime de instrumente online care te ajută să îți construiești un CV atractiv.

Ceev este o extensie pentru Chrome și te ajută să îți convertești profilul de LinkedIn într-un CV care poate fi printat. Odată instalat în browser-ul calculatorului, atunci când accesezi extensia Ceev, aceasta trece prin conținutul de pe profilul tău de LinkedIn, extrage informații și le redă într-un curriculum vitae care poate fi personalizat. Aplicația îți pune la dispoziție 4 template-uri gratuite, dar poți face un upgrade pentru 10$. Versiunea gratuită îți permite să adaugi informațiii, să modifici și să rearanjezi conținutul reprodus de aplicație, dar și să schimbi stilul CV-ului în ceea ce privește culoarea, fontul sau mărimea paginii.

LinkedIn are propria versiune de download în format PDF al conținutului de pe profil, dar aceasta nu îți oferă decât o listare a informațiilor despre experiența profesională și educație, într-o formă deloc atractivă.

Pe lângă varianta Ceev, un startup fondat de români, Novorésumé, a creat o platformă care le permite utilizatorilor să-și construiască un CV inovator. De curând, aceștia au anunțat că jumătate de milion de utilizatori au folosit platforma pentru a crea CV-uri și scrisori de intenție.

În plus, Opening.ro, tot un startup românesc, a venit și cu o soluție de analiză completă a CV-urilor candidaților și le dă oamenilor de HR o listă de sugestii pentru cei mai potriviți angajați.

Dacă ți se pare un instrument util și vrei să vezi funcționează Ceev, găsești o demonstrație în video-ul de mai jos. Extensia poate fi găsită din magazinul Chrome aici.