De exemplu, fară a fi necesare cunoștințe de programare, peste o temă creată de Creative-Tim se aplică automat motorul AppSeed și este generat un website complet și care poate fi editat grafic fară modificări ulterioare de cod.

Site-urile de prezentare disponibile deja sunt din categoriile corporate și multi-purpose: restaurante, produse fizice sau digitale vândute pe Amazon, site-uri de blogging, precum și site-uri de prezentare pentru antrenori personali sau traineri.

Din punct de vedere tehnic, aplicațiile web disponibile au fost generate în două limbaje, PHP și Python, și sunt publicate pe GitHub sub licență MIT (codul se poate copia, modifica, revinde). În curând vor fi livrate și aplicații scrise în Node.js, cel mai actual mediu de lucru back-end de Javascript.

"Acest parteneriat ne oferă șansa de a avea acces la noi nișe de piață. Design-ul oferit de Creative-Tim va fi crucial în dezvoltarea de aplicații de succes. AppSeed automatizează procese care înainte durau chiar câteva săptămâni, accelerând astfel timpul de livrare. În plus, se va reduce costul de dezvoltare al aplicațiilor web", a precizat Adrian Chirilov, co-founder AppSeed.

"În ultimele luni, am primit foarte multe cereri, de la clienți actuali și potențiali, în care ni se cerea integrarea produselor noastre de front-end cu diferite limbaje de back-end precum PHP, Python sau Ruby. Pană acum strategia noastră de business a fost să ne canalizam toată energia și resursele către a dezvolta cele mai bune interfețe de front-end, urmând ca apoi, clienții noștri să facă integrarea cu limbajele de back-end pe care ei le foloseau. AppSeed soluționează această nevoie a pieței, reducând la câteva minute procesul de trecere de la un prototip static la o aplicație web 100% funcțională, codată de developeri experimentați", a precizat Alexandru Păduraru - Co-founder Creative-Tim.

AppSeed este un start-up din Constanța, condus de Adrian Chirilov. AppSeed se afla în programul de accelerare Techcelerator, fiind finanțat de GapMinder începând cu aprilie 2018. Puteți citi pe larg povestea startup-ului care te ajută să-ți faci site cât ai clipi, mai ales dacă nu ai experiență în programare sau web-design.

Creative-Tim este un start-up românesc, condus de Alexandru Păduraru, ce creează și vinde global licențe pentru interfețe web precum kit-uri UI și panouri de administrare (dashboards). Creat în 2014, startup-ul a ajuns la peste 430.000 programatori web ce utilizează produsele dezvoltate. În ultimele 24 de luni, Creative-Tim a vândut licențe de peste 1 milion de dolari, iar interfețele lor sunt utilizate de către freelaceri, agenții digitale, corporații precum IBM, Cisco sau SalesForce, dar si universități de prestigiu ca Stanford, Harvard și MIT.