Antreprenorii și startup-urile din domeniul economiei circulare au ocazia să aplice cu ideile lor de afaceri la acest concurs. Economia circulară este un model de producție și consum care implică partajarea, reutilizarea, repararea, renovarea și reciclarea materialelor și produselor existente cât mai mult posibil. În acest fel, ciclul de viață al produselor este extins. În practică, aceasta implică reducerea la minimum a deșeurilor. Când un produs ajunge la sfârșitul duratei sale de viață, materialele din care este făcut sunt păstrate în cadrul economiei de câte ori este posibil. Acestea pot fi folosite din nou și din nou, creând astfel o valoare suplimentară.

Green Alley Award (GAA) încurajează companiile să-și înscrie în competiție tehnologia, serviciul sau produsul până la 1 iulie 2018.

În urma înscrierilor, 6 finaliști vor fi selectați pentru a participa la GAA și vor fi anunțați la începutul lunii septembrie. Finaliștii sunt apoi invitați la Berlin, pe 18 octombrie, unde vor lucra pe modelele lor de business în runde individuale de discuții cu experți externi în economia circulară și startup-uri. Câștigătorul va primi 25.000 de euro și va fi stabilit la finalul lunii octombrie, în urma unui pitch live.

Sunt invitate să se înscrie companii care urmează să lanseze produse sau servicii pe piață sau se află deja în faza de creștere. De asemenea, sunt binevenite startup-urile care vor să se extindă pe alte piețe europene. Singura condiție este că ideea de afaceri trebuie să ajute la reciclarea resurselor.

Fie că este vorba despre evitarea materialelor plastice, dezvoltarea materialelor durabile sau de utilizarea multiplă a produselor, economia circulară deține un potențial enorm de afaceri. Printre ideile inovatoare care au captat interesul juriului la edițiile precedente a fost o alternativă durabilă la ambalajele din plastic, un material de ambalaj din lemn care este biodegradabil, o alternativă reciclabilă pentru materiale din gips-carton convențional și ambalaj de transport reutilizabil.