De altfel, conceptul de Black Friday a fost adus în România acum șapte ani chiar de eMAG. Așa că, deși sunt retaileri care au început încă de acum 2 săptămâni campaniile de discount de Vinerea Neagră, cele mai multe reduceri vor avea loc mâine, pe 16 noiembrie, în ziua în care Black Friday 2018 are loc la eMAG.

Află totul despre Black Friday 2019 la eMAG, evoMAG, Altex, Flanco și alții.

Nouă din zece români au auzit de Black Friday, cel mai mare eveniment de shopping al anului, iar numărul celor care doresc să cumpere cel puțin un produs la reduceri este în creștere, potrivit unui studiu realizat de Kantar Millward Brown România.

”Datele arată că evenimentul Black Friday este tot mai popular în România, iar ofertele disponibile pe piață atrag din ce în ce mai mulți clienți. Atât notorietatea, cât și intenția de cumpărare sunt în creştere faţă de anul trecut, ceea ce reprezintă o confirmare a eforturilor depuse de retaileri în această direcție”, a declarat Pepa Adriana Gheară, Senior Client Service Executive Kantar Millward Brown România.

Studiul arată că 51% dintre românii cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani doresc să cumpere cel puțin un produs de Black Friday. Datele arată un interes în creștere pentru televizoare, frigidere, aragazuri, electrocasnice incorporabile și articole din gama home&deco. De asemenea, pe lista de dorințe se află articole precum telefoane mobile, articole vestimentare, încălțăminte și laptopuri.

Black Friday - ce-și cumpără românii

 1. Televizoare
 2. Electrocasnice mici
 3. Frigidere
 4. smartphone-uri
 5. Mașini de spălat
 6. Articole vestimentare
 7. Aragazuri
 8. laptopuri
 9. Încălțăminte
 10. Articole din gama home&deco

Black Friday 2018 – de unde cumpără românii

Pentru a achiziționa articolele pe care și le doresc, românii vor căuta cele mai bune oferte atât în magazinele online, cât și în retailul tradițional. Clasamentul magazinelor considerate pentru a face cumpărături în ziua cu cele mai multe reduceri este neschimbat. Așadar, top 3 magazine care le vin prima oară în minte sunt:

 1. eMAG
 2. Altex
 3. Flanco

eMAG Black Friday începe vineri, ora nu o cunoaștem exact, dar o intuim. Cu toate astea, știm câteva oferte și reduceri din catalogul pe care eMAG îl va avea în Vinerea Neagră și avem și sfaturi pentru voi.

Studiul privind preferințele de Black Friday ale românilor a fost realizat la nivel național, pe un eșantion reprezentativ. La această cercetare au participat 2019 respondenți din mediul rural și urban, cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani. Interviurile, realizate prin metoda CATI, s-au desfășurat în perioada 18 – 24 octombrie 2018. Eroarea de eșantionare este de ± 2,2%.

La eMAG, Black Friday 2018 începe pe 16 noiembrie, la fel și alți retaileri. Chiar dacă Altex, Flanco sau evoMAG deja au avut reduceri, în noaptea dintre 15-16 noiembrie vor avea și mai multe oferte. Am făcut un ghid complet înainte de sărbătoarea reducerilor.

Ghidul eMAG și sfaturi pentru cumpărături de Black Friday

Ca în fiecare an, magazinul online a venit cu ghidul eMAG de Black Friday, cu sfaturi de sărbătoarea reducerilor.

1. Pregătește lista cu produsele favorite. Asta te ajută să faci comanda rapid și să faci și o estimare a costurilor de Black Friday 2018. Vor fi peste 3 milioane de oferte în toate categoriile.

2. Asigură-te că ai datele complete în cont. Completează și adresa de livrare. De Black Friday 2018 eMAG promite că va livra majoritatea comenzilor în cinci zile. Acest lucru se va face prin curier, în showroom-uri și la 600 de oficii poștale.

3. Instalează aplicația eMAG ca să afli când începe Black Friday 2018.Activează notificările de la aplicație și vei primi notificare în momentul când încep reducerile de Black Friday. Fii atent să faci update la ultima varianta.

4. Salvează datele cardului bancar în contul tău. Poți comanda mai rapid și mai sigur așa, doar cu un singur click.

5. Alte opțiuni pe care le vei avea la dispoziție vor fi ratele fără dobândă până la 60 de luni.