Black Friday 2018 la eMAG, Flanco, Altex, PC Garage, evoMAG și alții. Ghidul complet înainte de sărbătoarea reducerilor

Deși conceptul de Back Friday a fost adus în România de cei de la eMAG, de-a lungul anilor a fost adoptat și de alți retaileri de la noi. Astfel, sărbătoarea reducerilor, fie că îi spunem Black Friday 2018 sau Blec Fraidei 2018, a început deja la o serie de magazine din țara noastră și durează chiar până la începutul lunii decembrie.

Black Friday 2018 / Blec Fraidei 2018 la Altex

Magazinul online Altex începe campania de reduceri Black Friday/Blec Fraidei chiar de azi, 1 noiembrie, și anunță reduceri de stă mâța-n coadă. Black Friday 2018 sau Blec Fraidei 2018, așa cum și-a denumit retailerul campania din acest an, se desfășoară până pe data de 5 decembrie.

Blec Fraidei la Altex vine cu reduceri de până la 70% pentru o gamă variată de produse precum electrocasnice mici/mari, telefoane și tablete, laptopuri, televizoare, console de jocuri, dar și pentru produse de îngrumusețare, ori pentru casă și grădină.

De exemplu, poți lua la Blec Fraidei la Altex un telefon Samsung Galaxy Note 9 la prețul de 4.599,90 lei, redus de la 5.899,90 lei. Tot de Blec Fraidei 2018 la Altex poți cumpăra o consolă Xbox One S, redusă la 995,92 lei, de la 1.199,90 lei.

”De Blec Fraidei, capacitatea logistică de depozitare și de transport este folosită la maximum: 4 depozite centrale, 11 depozite zonale și peste 100 de magazine în toată țara. Totodată, asigurăm o gamă variată de oferte, cu stocuri generoase, dar totuși limitate pe întreaga perioadă de promoție. În plus, oferim servicii de creditare avantajoase pentru clienți cu posibilitatea ca aceștia să intre în posesia produselor preferate imediat. Astfel, vom pune la dispoziția clienților un stoc în valoare de aproximativ 1,4 miliarde lei”, spune Edvin Abdulachim, Director Comercial Altex România.

Black Friday 2018 la Flanco

Black Friday 2018 e organizat la Flanco în perioada 26 octombrie – 19 noiembrie. Retailerul va oferi reduceri de până la 80% la peste 700.000 de produse, acesta fiind cel mai mare stoc de produse pus la bătaie de retailer până acum. Pe rafturile fizice și virtuale ale retailerului vor fi disponibile peste 70.000 de televizoare, 50.000 de telefoane, 230.000 de electrocasnice mari și mici, precum și sute de mii de alte produse din gamele IT, gaming, auto, gadget, scule și unelte sau fitness.

Câteva dintre cele mai așteptate produse și oferte de Black Friday 2018 sunt smartphone-ul Samsung Galaxy S9, care va fi disponibil la prețul de 2.499 lei, cu o reducere de 600 lei, televizorul smart Samsung 4K cu diagonală de 101 cm, la 1.499 lei, cu o reducere de 1.300 lei, mașina de spălat Beko de 6 kg la doar 799 lei, cu o reducere de 550 lei, și espressorul automat DeLonghi la 1.199 lei, cu o reducere de 1.500 lei.

Citiți aici despre cele trei săptămâni de reduceri de Black Friday 2018 la Flanco.

Black Friday 2018 la evoMAG

Black Friday 2018 la evoMAG a început, la fel ca la Altex, de astăzi, 1 noiembrie. De Black Friday 2018, evoMAG oferă discount-uri de până la 80% la peste 60.000 de produse.

Astfel, clienții evoMAG vor putea cumpăra telefoane mobile și accesorii la prețuri reduse la jumătate, televizoare 4K la prețuri începând de la 799 de lei, laptopuri de gaming cu reducere de până la 1.200 de lei, electrocasnice mai ieftine cu până la 50%. Tot la reducere vor fi și echipamente multimedia, monitoare, imprimante, componente PC, produse de îngrijire personală, din categoria sport & fitness.

Vedeți în acest material mai multe detalii despre Black Friday 2018 la evoMAG și regăsiți câteva recomandări de produse. De exemplu, puteți cumpăra un televizor Smart Samsung UE43NU7122 cu diagonală de 109 centimetri, varianta 2018 și rezoluție 4K. Un televizor smart foarte bun și cu un preț excelent. Costă 1.600 de lei la reducere, cu 54% mai puțin față de prețul inițial.

Sfaturi de Black Friday 2018 - cum să fii pregătit pentru reduceri

Black Friday e organizat anul acesta de eMAG pe 16 noiembrie. Flanco a început mai devreme și are Black Friday timp de 3 săptămâni. Dar acestea nu pot fi numite cu adevărat reduceri impresionante, ci doar marketing. Iată câteva sfaturi pentru momentul când eMAG, PC Garage, F64 sau cel.ro își vor deschide porțile de Black Friday.

Selectează câteva produse și urmărește-le prețul

Dacă știi ce să cumperi din timp sau ai câteva dorințe, urmărește acele produse. Selectează și urmărește-le prețul în ultimele săptămâni înainte de Black Friday 2018 ca să nu dai mai mulți bani decât în mod normal. Unele reduceri din timpul anului au prețuri chiar mai bune la anumite produse față de perioada de Black Friday.

Autentifică-te în toate magazinele și fă-ți conturi complete

E important să fii cel mai rapid de Black Friday. Și dacă stai în vinerea reducerilor să faci conturi și să-ți completezi datele în magazinele online, pierzi timp prețios. Unele produse au un stoc limitat de Black Friday, așa că e important să poți da două click-uri și să cumperi. Fă cont pe site-urile pe care știi că vei cumpăra și completează cu toate datele ca să fii pregătit de Black Friday.

Află din acest material mai multe sfaturi despre cum să fii pregătit pentru a te bucura de reducerile de Black Friday 2018.

Țepe de Black Friday: cum verifici prețurile și ce amenzi a dat ANPC

Țepele de Black Friday 2018 pot veni în multe forme. De exemplu, anul trecut, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a dat amenzi în valoare totală de 122.000 de lei în urma campaniilor de reduceri de Black Friday 2017, potrivit Agerpres.

Nu te lăsa tentat de site-urile fantomă. În această perioadă pot apărea numeroase ”magazine online” care vor doar să colecteze informațiile cardurilor. Limitează-te la comercianții pe care îi cunoști și de la care ai mai cumpărat și nu te arunca la oferte care par incredibile. Verifică datele de contact de pe site și evită comercianții care au doar pagini de facebook sau doar adrese de email, fără adrese fizice sau numere de telefon.

Nu uita că legislația din România prevede faptul că orice produs achiziționat online poate fi returnat în termen de 14 zile, indiferent de motivul returului. Dacă ți se refuză acest drept, apelează cu încredere la ANPC.

Citește aici mai multe informații despre cum poți să eviți țepele de Black Friday.