Bucureștiul Întreprinzător e o inițiativă Banca Transilvania prin care se susțin afacerile locale din București. În această perioadă marcată de pandemie și când cu toții vrem să mergem mai departe, pagina s-a pus la dispoziția brandurilor mici pentru ca acestea să se promoveze cu ajutorul paginii lor.

Cum creezi legături de afaceri pe Bucureștiul Întreprinzător?

Pagina a avut două inițiative. Companiile pot oferi serviciile lor comunității pentru a intra în legătură cu noi clienți pe pagina Bucureștiul Întreprinzător. Ele trebuie să dea un mesaj privat pe pagină și apoi pot fi promovați mai departe.

Ideea de bază e ca antreprenorii să se găsească reciproc pe pagina Bucureștiul Întreprinzător.

Business-urile interesate să intre în program se vor înscrie printr-un mesaj privat pe pagina de Facebook Bucureștiul Întreprinzător, menționând numele business-ului, dacă cer sau oferă ajutor, în ce constă cererea/oferta lor și website-ul sau pagina de Facebook, existența unei pagini de Facebook fiind o condiție obligatorie.

Dacă vrei să te promovezi cu ajutorul Bucureștiul Întreprinzător, poți să le dai un mesaj pe pagină aici.

O zi pe pagina Bucureștiul Întreprinzător

Ne-a mai plăcut un proiect realizat de Bucureștiul Întreprinzător, adică oferirea paginii sub forma unui takeover, în care afacerile se pot prezenta timp de o zi către comunitate.

Am selectat câteva afaceri care au preluat pentru câteva zile comunicarea pe Bucureștiul Întreprinzător pentru că ne place proiectul și vrem să aflați și voi de afacerile promovate acolo. Credem că în perioada aceasta, mai mult ca niciodată, trebuie să cunoaștem cât mai multe business-uri.

Cufărul Actorilor

Cufărul Actorilor e un proiect inițiat de Daniela Diaconescu, unde a amenajat un spațiu colorat și atractiv cu peste 1.500 de costume care pot fi închiriate pentru film, reclame, teatru, evenimente, spectacole sau emisiuni.

Puteți închiria costumele aici Cufarul Actorilor sau în magazinul on-line www.etsy.com/shop/ToniaFreeSpirit

În Cufarul Actorilor s-au strâns povești și întâmplări care par de mult uitate. „La Cufarul Actorilor am împlinit 16 ani și cu această ocazie am inaugurat și un magazine online, pentru a putea vinde piesele unicat realizate în atelierul nostru", spune Daniela Diaconescu.

Friddi

Friddi e un atelier de îngheată și gelato artizanale care de două luni s-a transformat în punct de producție și ridicare a comenzilor.

„Am implementat un sistem propriu de livrare gratuită pentru toate comenzile în valoare de minimum 100 lei în București și 150 lei în Ilfov.", spun fondatorii Friddi.

„Am simțit o energie pozitivă incredibilă din partea întregii comunități create în sprijinul antreprenorilor locali și vă mulțumim tuturor", mai spun cei de la Friddi.

Dincolo de înghețata artizanală, Friddi este despre curaj și creativitate, despre munca de echipă și despre atenție la detalii. Adică exact lucrurile de care are nevoie un antreprenor în perioada aceasta.

Claude’s Wonders

Claude's Wonders este mai mult decât un brand de produse purtabile, pictate și printate. Atelierul realizează tricouri pictate și personalizate.

Claude's Wonders a făcut echipa cu cei de la Printoteca pentru a pune la dispoziție design-urile voastre unice pe produse textile de înaltă calitate.

Materialele sunt premium, eco-prietenoase, livrarea rapidă, prin curier, iar opțiunile de print nenumărate: tricouri, traiste, hanorace, sweatshirt-uri și printuri fine art.

Yoolia

Business-ul acesta e unul foarte interesant, pentru că vorbește despre psihologia prietenilor noștri, câinii.

Fondatoarea business-ului te ajută să vorbești pe limba câinelui tău, să-i arăți că-l înțelegi și să vorbești într-un limbaj familiar. Yoolia este afacerea pornită de Iulia Muntean, dar e mai mult decât o simplă școală de dresaj.

„Ce fac este să educ oamenii și să reabilitez câinii cu probleme de comportament printr-o abordare instinctuală și naturală. Câinele va fi fericit și implinit, iar voi ca stăpâni, veți fi calmi și încrezători atât în abilitățile voastre cât și în cele ale patrupedului", spune Iulia pe pagina Bucureștiul Întreprinzător.

În perioada aceasta de pandemie, Yoolia a mutat conversația pe Zoom, pentru cursuri și pentru ședințe cu proprietarii de câini.

Olla

Olla este un atelier de flori care nu doar că vinde flori, ci și kituri prin care poți să-ți faci terarii acasă.

Pentru Olla a fost o perioadă dificilă, deoarece multe evenimente au fost anulate, hotelurile s-au închis, iar firmele lucrează de acasă. „Practic a înghețat tot ce am construit de când ne știm. Ne-au rămas florile și spiritul flexibilității, al adaptării și reinventării", spune Oana Lambă, fondator al afacerii.

„Dacă simțiți că lucrul cu mâinile e pentru voi sau pur și simplu vreți să faceți cadou cuiva drag experiența de a crea propriul terrariu cu plante suculente, puteți comanda de pe site kit-ul complet cu instrucțiuni de plantare", povestește Oana Lambă.

Olla redirecționează 10% din încasări către „Asociația Zi de bine", care are o contribuție semnificativă în sprijinul spitalelor și al medicilor din linia întâi.