În condițiile în care autoritățile impun instituirea unor măsuri de siguranță, REC Partners a dezvoltat o echipă specializată, de la arhitecți și experți juridici până la specialiști în sisteme de calitate a aerului, care să conceapă și să implementeze planul integrat de revenire la birouri al angajaților.

Acesta conține un set de recomandări necesare pentru eliminarea riscurilor, astfel încât desfășurarea activităților să aibă loc în condiții sigure. Safer Buildings propune inclusiv un set de recomandări pentru furnizori potențiali, având în vedere proliferarea materialelor și echipamentelor de dezinfecție care nu respectă criteriile minime de calitate.

În România, printre primele proiecte certificate de Safer Buildings se numără și Hotspot Workhub, cel mai nou operator de spații de flex-office de pe piața românească.

Proiectul a inclus, printre altele, optimizarea spațiilor, creșterea calității aerului, eliminarea riscurilor care provin din sistemele de încălzire și răcire, recomandări de achiziții și gestionarea fluxurilor de persoane din incinta spațiului.

Printre partenerii Safer Buildings se numără Tehnoclima, Biroarchitetti, Dentons și Foresight, alături de Romania Green Buildings Council.