Blogul BT Mic, lansat tot azi, prezintă povestea unor antreprenori români cu afaceri mici care vorbesc despre începuturi, idei, provocări, pasiune şi reinventare. Acestea pot inspira atât persoane cu spirit antreprenorial, cât şi viitori clienţi.

Oamenii pot cumpăra de la ei facil pentru că în fiecare articol este la îndemână site-ul, profilul din social media sau adresa firmei respective.

Cumpără de la o afacere mică este, înainte de toate, un îndemn la solidaritate, o mişcare pentru a susţine – permanent, dar mai ales în aceast perioadă – afacerile mici. Ele plătesc taxe, impozite şi creează locuri de muncă pe plan local.

De la începutul pandemiei, BT Mic a susţinut companiile mici prin amânarea ratelor la credite şi dialog continuu. Micii antreprenori au avut şi au nevoie cel mai mult în perioada aceasta de lichiditate, de soluţii şi sfaturi de redresare pentru a putea ţine deschisă afacerea.

Toţi cei peste 11.000 de clienţi au fost sunaţi la începutul crizei de echipa BT Mic, dialogul deschis păstrându-se şi în continuare.

Pentru 3.000 de microcompanii care lucrează cu BT Mic a fost amânată plata ratelor la credite.

Fiecare amânare în parte a fost discutată şi agreată cu clienţii, care au înţeles ce presupune, iar perioada a fost la alegerea acestora. Mulţi au optat pentru o perioadă mai mică decât cea permisă legal, iar azi deja 1.000 dintre ei au ieşit din perioada de suspendare a ratelor.

“Afacerile mici ne oferă adevărate lecţii antreprenoriale şi de viaţă pentru că în cadrul lor se învaţă lucruri valoroase: autonomia, rezilienţa, optimismul, să nu renunţăm şi să căutăm soluţii. De aici pornesc toate afacerile care ajung mari. Iniţiativa îşi propune să ne facă să ne gândim altfel când vrem să cumpărăm ceva: de unde cumpăr, ce opţiuni am, ce impact are faptul că eu cumpăr dintr-un anumit loc pentru magazinul respectiv, pentru afacerea respectivă? Orice decizie de cumpărare de la o afacere mică generează o valoare adaugată mare în dezvoltarea acesteia. Iar acum este nevoie de asta mai mult decât oricând. ”, a spus Cristina Şindile, Director General, BT Mic.

De asemenea, în ciuda situaţiei generate de pandemie, BT Mic a continuat să acorde finanţări noi, fără a limita accesul clienţilor: a păstrat termenele de finanţare maxime, sumele şi garanţiile flexibile, dar şi de răspuns rapid - maxim 4 zile la cererile de creditare.