Platforma de finanțare SeedBlink organizează cea de-a doua campanie de finanțare pentru Dronamics, un startup din Bulgaria care este licențiat pentru a produce și opera drone de marfă.

Campania vizează o finanțare Pre-Serie A de două milioane de euro - exclusiv pe SeedBlink - și se derulează între 18 și 31 iullie.

Această rundă are loc un an și jumătate mai târziu după prima finanțare SeedBlink pentru Dronamics și permite investitorilor actuali și noi să își mențină și să își extindă participația în dezvoltatorul și operatorul de drone cargo.

Actuala campanie vizează o finanțare Pre-Series A de două milioane de euro, exclusiv pe SeedBlink, și succede rundei suprasubscrise (cu o valoare de 900.000 de euro) din decembrie 2021 la care au participat peste 200 de investitori prin intermediul SeedBlink.

Ticketul minim - de 2.500 de euro (1.000 de euro pentru membrii Clubului SeedBlink) - reprezintă un prag atrăgător pentru persoanele fizice care doresc să devină acționari ai companiei.

Până în prezent, Dronamics a strâns în total 40 de milioane de dolari de la fonduri early-stage și angel investors din 12 țări, compania fiind cofinanțată de Uniunea Europeană prin prestigiosul Consiliu de Inovație European, programul inovator simbol al Europei.

Zborurile comerciale încep în 2023, cu câțiva ani înaintea concurenților

Misiunea Dronamics, prima și singura companie aeriană cu licență pentru a opera drone de marfă cu rază lungă de acțiune din UE, este de a revoluționa industria de transport de marfă. Compania are un avantaj semnificativ pe piață datorită unei echipe de conducere formată din experți în aviație, logistică și tehnologie.

Esența Dronamics este Black Swan, o dronă revoluționară care a fost concepută pentru a realiza livrări în aceeași zi. Această aeronavă avansată, pilotată de la distanță, se integrează perfect în lanțurile de aprovizionare, asigurând un transport fiabil și eficient al mărfurilor.

Tehnologia utilizată permite expedierea în aceeași zi pe distanțe extinse pentru o mare varietate de industrii: farmaceutică, alimentară, comerț electronic, piese de schimb.

Drona Black Swan are un avantaj competitiv ca urmare a utilizării unei tehnologii certificate de parteneri aerospațiali de nivel unu și al unui design de top dezvoltat de inginerii de talie mondială ai companiei.

Dronamics și-a încheiat cu succes zborul inaugural în mai 2023 și urmează să înceapă operațiunile comerciale la sfârșitul acestui an, cu câțiva ani înaintea concurenților.

”Având avantajul major de a face primul pas, completat de o tehnologie inovatoare, parteneriate de producție și angajamentul pentru sustenabilitate, echipa Dronamics este determinată să redefinească industria de transport marfar și să deschidă calea către un viitor în care soluțiile logistice sunt mai eficiente și cu impact mai mic asupra mediului. Este o onoare să avem un rol în această misiune și să oferim comunității noastre de investitori oportunitatea de a-i susține cu doar câteva luni înainte de runda lor Pre-Serie A, care va aduce lansarea comercială a businessului”, a declarat Andrei Dudoiu, cofondatorul SeedBlink, platforma de investiții care susține Dronamics din 2021.

Emisii cu 60% mai puține și timp redus cu 80%

”Suntem încântați să fim în fruntea evoluției industriei de drone cargo. Scopul nostru este de a transforma modul în care mărfurile sunt transportate, oferind o soluție mai rapidă, mai eficientă și mai ecologică. Cu o autonomie de până la 2.500 de km și o capacitate de încărcare de până la 350 kg, Black Swan are nu numai o capacitate operațională îmbunătățită, ci și beneficii substanțiale pentru mediu. În comparație cu metodele convenționale de transport marfar, Black Swan se remarcă prin reducerea emisiilor cu până la 60%, economisirea timpului cu până la 80% și reducerea costurilor cu până la 50%”, spune Svilen Rangelov, cofondator și CEO al Dronamics.

Pe măsură ce inovează, Dronamics oferă concomitent clienților săi o soluție all-în-one, prin vânzarea capacității pe rutele sale. Alături de Black Swan, compania a creat o rețea de porturi pentru drone și operațiuni de control exclusiv de la distanță pentru managementul mărfurilor, asigurând eficiență continuă.

Această abordare detaliată permite optimizarea întregului proces logistic, furnizând clienților o experiență completă, fără întreruperi.

Campania inițială a Dronamics a fost una dintre primele runde SeedBlink la nivel internațional, platforma oferind până acum oportunitatea pentru peste 70.000 de investitori din 88 de țări să investească în start-upuri promițătoare.

Dronamics dezvoltă și operează drone mari, cu rază mare de acțiune, construite special pentru marfă. Nava emblematică Black Swan poate transporta 350 kg. la până la 2.500 km cu până la 80% mai rapid, cu 50% mai ieftin și cu emisii cu până la 60% mai mici comparativ cu modurile alternative de transport, inclusiv cel aerian.

Dronamics este prima firmă licențiată de cargo prin intermediul dronelor din Europa și primul partener strategic mondial al IATA (The International Air Transport Association) pentru drone.

Dronamics a strâns 40 de milioane de dolari în runda Pre-Serie A, de la fonduri early-stage și angel investors din 12 țări, compania fiind cofinanțată de Uniunea Europeană prin prestigiosul Consiliu de Inovație European, programul inovator simbol al Europei.