Spuneam anterior că inteligența emoțională este mai importantă în business decât IQ-ul, enumerând cele patru caracteristici care o definesc. Dar inteligența emoțională nu este singura trăsătură mai importantă decât IQ-ul.

Am fost învățați de mici că numai cei care învață bine și iau note mari la școală vor ajunge oameni mari în viață. Nu poate fi negată importanța educației, lucru confirmat și de toți cei care au împărtășit cu noi, într-un proiect editoriat, ideile lor despre școala de înainte și cea de acum. Dar un lucru cel puțin la fel de important este capacitatea de a pune în practică aceste cunoștințe.

Un articol apărut pe Inc citează rezultatele unui studiu potrivit cărora 85% din succesul financiar vine din competențe și doar 15% se datorează cunoștințelor tehnice. Așadar, chiar dacă nu oricine are un IQ intimidant, poate să domine în domeniul său de specialitate, întrucât multe calități pot fi învățate, construite și îmbunătățite de-a lungul timpului.

În reprezentarea grafică de mai jos, Headway Capital analizează cei opt factori esențiali pentru succes, care sunt chiar mai importanți decât a fi deștept.

Foto credit: monkeybusiness / Deposit Photos