Athena Security crede că sistemele sale de supraveghere care pot capta imagini termice și au tehnologie computer vision ar putea detecta oamenii care au febră, ce ar putea fi legată de acest virus.

Spre deosebire de termometre, care funcționează doar pe o singură persoană și trebuie folosit de aproape, sistemul de securitate al Athena ar putea scana foarte mulți oameni în același timp în locuri precum aeroporturi, magazine, spitale și așa mai departe. Camerele sunt deja folosite în anumite spații din Austin, însă pe viitor ar urma să fie folosite și pe anumite aeroporturi din SUA.

Camerele pot detecta căldura în 12 locuri diferite de pe corp cu o acuratețe de +- jumătate de grad, potrivit Lisa Falzon, CEO Athena. Software-ul companiei, ce se folosește de inteligență artificială pentru a face un zoom asupra ochiului uman ca să ia temperatura, locul care redă cel mai bine temperatura corpului.

De asemenea, inteligența artificială poate trimite alerte imediat dacă detectează pe cineva cu febră. Sistemul actual poate face 1000 de citiri de temperatură pe oră în acest moment, mult mai rapid decât sistemul folosit în prezent.

Reprezentanții Athena susțin că sistemul lor de supraveghere nu reține fețele tuturor care trec prin fața camerelor, ci doar pe cele ale celor care au febră.

Vom vedea cum vor evolua lucrurile și dacă o astfel de tehnologie va putea reduce împrăștirea virusului.