Provocarea globală Call for Code 2020 încurajează și stimulează dezvoltarea unor aplicații practice, bazate pe software open source, printre care se numără Red Hat OpenShift, IBM Cloud, IBM Watson, IBM Blockchain și date de la The Weather Company. Scopul este utilizarea tehnologiei în moduri noi, care să genereze un impact umanitar imediat și de durată pentru comunitățile din întreaga lume.

IBM a anunțat extinderea Call for Code Global Challenge pentru a include un focus și pe Covid-19, boala provocată de noul coronavirus care a lovit mai mult de 250.000 de persoane și care va mai lovi sute de mii de persoane. În următoarea săptămână, IBM va publica ghidul pentru programatori ca să creeze aplicații care adresează Covie-19, precum comunicarea de criză, posibilități de îmbunătățire a învățământului de la distanță sau cum să dezvolți comunități cooperative locale.

Aplicațiile sunt deschise deja, iar câștigătorii vor primi 200.000 de dolari cash.

Pentru a accesa platforma dedicată provocării Call for Code, vă invităm să accesați link-ul următor: https://callforcode.org/.

Peste 180.000 de participanți din 165 de țări au luat parte la Call for Code în 2019. Cu această ocazie, au creat peste 5.000 de aplicații destinate pregătirii și intervenției în caz de dezastre naturale. Anul acesta, Call for Code îi provoacă pe participanți să creeze inovații bazate pe tehnologii open source pentru a ajuta la stoparea și inversarea impactului schimbărilor climatice.


Coronavirus: citește mai multe despre inițiativele luate de companiile private și cele civice în această perioadă: