Timp de 18 luni, cele 35 de participante din România vor parcurge un program intens de educație, sesiuni de mentorat și coaching, dezvoltare de competențe și vor lua parte la evenimente internaționale. Înscrierile sunt deschise până la data de 30 august. Participarea în program este gratuită.

CAPSULE este un program european Erasmus+, organizat în România, Ungaria și Croația de către Impact Hub Bucharest, Impact Hub Budapest, Impact Hub Zagreb și Career Shift. Inițiativa se concentrează pe dezvoltarea mintală și emoțională a femeilor în calitate de viitori antreprenori, oferindu-le toate resursele necesare pentru a-și atinge potențialul, a se auto-depăși și pentru dezvoltarea ideii lor de afacere prin parcurgerea unui program complex de training, mentorat și practici de lucru.

„Prin dezvoltarea abilităților antreprenoriale, femeile devin capabile să-și asume controlul asupra propriei independențe financiare, să ia decizii, să-și valorifice potențialul economic, să se dezvolte profesional și să-și urmărească aspirațiile antreprenoriale într-un mediu care poate fi dominat în mod tradițional de bărbați. Atunci când femeile au acces la resurse, instruire și sprijin pentru a-și dezvolta afacerile, ele aduc inovație, creativitate și noi idei în economie.”, a declarat Vlad Craioveanu, CEO și cofondator Impact Hub Bucharest.

CAPSULE încurajează participarea în program a tinerelor mame care vor să-și dezvolte un business pe cont propriu și a femeilor din categorii dezavantajate precum migranți, refugiați sau persoane care și-au părăsit locuința. Înscrierile sunt însă deschise oricărei tinere din Uniunea Europeană care își dorește să devină antreprenoare și nu știe care sunt pașii pentru a începe.

"Credem că orice antreprenor ar trebui să se cunoască pe sine mai bine. Printre provocările pe care antreprenorii le au se numără supra-identificarea cu rolul, stres crescut, oboseală cronică și burnout. Aceste efecte se acutizează când vine vorba de femei antreprenor și cu atât mai mult înainte de 30 de ani. Din observațiile noastre, presiunea resimțită de acestea este mai mare decât media generală, de aceea credem că un parcurs de învățare precum cel de Self Leadership din cadrul programului este benefic în a construi o afacere pe termen lung și a ține cont de echilibrul personal", spune Mihai Zânt, Business Coach și cofondator CareerShift.ro.

Ce oferă programul CAPSULE:

Programul CAPSULE oferă o experiență educațională complexă prin parcurgerea a cinci cursuri online pentru deprinderea abilităților antreprenoriale, de leadership și digitale, prin participarea la sesiuni de mentorat și coaching, prin sprijin constant primit în cadrul comunității de bune practici, prin dezvoltarea ideii de business în cadrul sesiunilor de incubare.

10 participante din cele trei tări din program vor lua parte la un bootcamp internațional ce se va desfășura la București în 2024. Nu în cele din urmă, tinerele antreprenoare vor face parte dintr-o comunitate activă și dinamică de profesioniști și vor avea șansa să participe la sesiuni de mastermind.

Pentru a înțelege mai bine beneficiile și valoarea pe care o aduce programul participantelor, patru webinarii aplicate vor fi organizate în perioada de înscrieri. La webinarii poate participa orice tânără femeie interesată de oportunitatea CAPSULE, dar și de dezvoltarea unor competențe antreprenoriale aplicate, precum leadership sau dezvoltarea carierei. Primul webinar va avea loc pe data de 22 iunie.

Calendar CAPSULE:

Activitățile din CAPSULE sunt distribuite pe parcursul a 18 luni și constau atât in întâlniri fizice, cât și webinarii și evenimente internaționale.

Înscrierile sunt deschise timp de trei luni, urmând ca la începutul lunii septembrie să fie selectate cele 35 de participante din fiecare țară parteneră: România, Croația și Ungaria. Programul se va desfășura între 15 septembrie 2023 – 14 februarie 2025.

Mai multe detalii privind beneficiile și calendarul CAPSULE pot fi găsite aici.