Am stat de vorbă cu Andrei Huțanu, inițiatorul acestui proiect, și am aflat mai multe despre planurile hub-ului, care va funcționa inițial sub denumirea Coworking Hubs Constanța.

”Proiectul se adresează tuturor persoanelor care lucrează de la distanță sau au nevoie de un loc unde să își desfășoare activitatea, fie că vorbim despre job, proiecte sau studii. Dincolo de profesie, căutam mentalități deschise la nou într-o piață etichetată de multe ori ca atipică”, ne-a povestit Andrei.

Inițiatorul proiectului ne-a precizat că își dorește ca hub-ul să atragă oamenii de digital, antreprenorii și freelancerii, indiferent de domeniul lor de activitate, artiști sau fotografi locali.

”Practic acei 1% care fac diferența în orașul nostru”, a adăugat Andrei, precinzând că, în total, clienții hub-ului ar reprezenta cam 10% din potențialul pieței din Constanța.

Deschiderea oficială a hub-ului va avea loc pe 6 noiembrie, pentru început hub-ul funcționând în cadrul unei cafenele cunoscute din oraș, 10 și Zece. Spațiul, pentru a cărui amenjare au fost necesari cel mul 2.000 de euro, va putea găzdui 15 persoane.

”Faza actuală este de proof of concept, într-un spațiu temporar unde funcționează o cafenea în sezonul mai prietenos, iar investiția este mică acum. În lunile următoare vom colecta tot feedbackul, vom învăța și vom pivota pentru a pregăti conceptul de termen lung”, explică Andrei.

Asta pentru că planul său este de a transforma conceptul actual într-unul mult mai mare, ce se va traduce printr-un rebranding, sub denumirea de Oxy House, și un nou spațiu. ”Apropo, numele este inspirat din oxitocină, hormon care ne ajută cu fericirea, dragostea, empatia, deci iată că am pus chiar în ADN ingredientele pentru a fi un proiect frumos pentru noi toți”, îmi mai spune Andrei.

Speră că va avea timp suficient până în primăvara anului viitor să valideze ideea din spatele Coworking Hubs Constanța, ca să poată transforma proiectul. De data aceasta, investiția în noul sediu va trece de 25.000 de euro, mai ales că Andrei vrea să rămână în zona centrală a orașului. ”Elementul de noutate este centrarea pe oamenii cu care ne vom înconjura. Cred că avem și un timing mai bun decât proiectele anterioare, pentru că pot sesiza o maturizare a pieței locale în ultimii ani. Diferența majoră față de alte inițiative este că avem o promisiune: we are here to stay”, afirmă el.

În momentul deschiderii, Coworking Hubs Constanța va pune la dispoziție un spațiu flexibil de birouri, internet rapid, acces cu discount de pana la 50% la evenimente și workshopuri, apă și cafea din partea casei, precum și cocktail tematic de networking. Prețul este de 100 euro/lună pentru fiecare persoană, fiind, totodată, disponibile și pass-uri pentru o zi de lucru.