Scriam săptămâna trecută că, pe lângă locurile pe care le aveam disponibile în cadrul taberei, punem la bătaie o serie de burse penntru cei care vor să învețe mai bine antreprenoriat și management de la mentorii care ni se vor alătura în această ediție.

Acum a venit timpul să dezvăluim și cine sunt câștigătorii burselor Startup Your Life. Am primit o grămadă de chestionare din partea voastră și vă mulțumim pentru interes! Am selectat, totuși, 7 dintre acestea, oameni care caută un restart în viața lor profesională, sau vor să-și valideze câteva cunoștințe care i-ar transforma în antreprenori și lideri mai buni.

Iată care sunt câștigătorii celor 7 burse ale ediției cu numărul 4 a taberei de antreprenoriat și leadership Startup Your Life.

Alexandra Maria Vamvu

Este alumni Business Club, o comunitate de studenți pasionați de sfera de business și antreprenoriat, și a fost chiar Deputy Manager & Business Development Manager. În prezent, Alexandra lucrează ca PR Manager, însă își dorește să înființeze propriul business de consultanță digitală de imagine.

Dumitru Crețu

Dumitru face parte dintr-o echipă de 3 IT-iști, iar de aproape 1 an lucrează la implementarea unei idei de business pentru domeniul imobiliar. În acest moment se află destul de aproape de participarea la o sesiune de pitch-uri care le va permite să-și valideze ori să-și ajusteze idea, așa că prezența în cadrul taberei Startup Your Life, unde vor fi ținute workshop-uri despre cum să te prezinți în fața investitorilor, a partenerilor sau a presei, precum și concursul de pitching pe care-l vom avea în ultima zi a taberei, va fi o experiență extrem de utilă.

Marius Ciupe

Marius a plecat din România imediat după liceu și a urmat o facultate tehnică și un master pe Arhitectură IT în Franța. A trecut rapid de la partea de tehnică spre partea de vânzări și la crearea unei firme proprii care i-a permis să se îndrepte spre partea de consultanță în management de proiecte. A lucrat chiar și pentru un unicorn american, Appnexus, la Londra și New York.

După un an sabatic, în care a călătorit în jurul lumii, și-a dat seama că își dorește să folosească tehnologia pentru a crea interacțiuni între oameni în viața reală, pe baza unor pasiuni, interese și valori commune. Așa a ajuns să pună bazele See You There (SYT), o aplicație mobilă care vizează să aibă un impact acolo unde oamenii petrec cel mai mult timp împreună: la serviciu, școală sau în diferitele organizații din care fac parte.

În acest moment, Marius se află în faza de căutare a primilor clienți în România, înainte de a merge în afara granițelor cu proiectul său.

De aceea, consideră că Startup Your Life l-ar putea ajuta cu skill-urile de marketing, comunicare, vânzări și pitching necesare pentru a-și scala afacerea, dar l-ar ajuta să găsească răspunsuri la întrebările pe care și le pune referitor la business și să evite unele greșeli care pot apărea pe parcursul său antreprenorial.

Eduard Ștefan Bulai

Eduard este licean. Este elev în clasa XII-a și de 3 ani se implică în activități de voluntariat, iar de 1 an le și coordonează. În septembrie 2017 a fost nominalizat drept coordonatorul proiectului YESS, unde 50 de tineri și-au dezvoltat abilitățile de public speaking și leadership, iar din ianuarie 2018 coordonează și lucrează la un proiect numit INVEST (educație financiară și antreprenorială pentru tinerii liceeni și studenți).

Din 2018 s-a alăturat departamentelor Web & Design, apoi în septembrie a fost anunțat lider al proiectului, pe lângă rolul anterior. Este pasionat de UX/UI design, a lucrat pe câteva proiecte de freelancing, urmează un curs acreditat și a creat aplicații și website-uri în parteneriat cu un alt web/app developer.

Și-a propus ca după ce termină liceul să se mute la București pentru facultate și să își lanseze propriul business – își dorește să creeze un HUB în orașul său. Și-a dorit să fie unul dintre participanții taberei de antreprenoriat Startup Your Life pentru a-și aprofunda abilitățile de management și leadership.

Alexandru Mirea

Alex are 22 de ani și este student în ultimul an la Universitatea Politehnică din Bucuresti, (F.A.I.M.A.) Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria și Managementul Afacerilor. Din anul 2 de facultate reprezintă brandul Mediagon pe teritoriul Romaniei. Își dorește să devină antreprenor în serie și să lanseze, odată cu creșterea sa profesională și dezvoltarea la nivel personal, mai multe arii de business.

Acum lucrează la al doilea său business, un atelier creativ de design grafic pentru tinerii antreprenori, “Graficărie”. Este convins că Startup Your Life îl poate ajuta să-și consolideze baza de antreprenor și viitor antreprenor în serie.

Loredana Jipa

Loredana este studentă în anul II la Universitatea Vasile Alecsandri din Bacău, la Facultatea de Științe Economice, în cadrul programului de studii în Marketing. Spune că, deși studiază deja mediul de marketing și a participat la câteva training-uri pe teme antreprenoriale, își dorește să se perfecționeze în acest domeniu.

Tânăra creează produse de tip handmade de mai bine de 5 ani de zile, dar încă nu a avut impulsul de a face din această pasiune un business. Așa că își dorește ca prin participarea la tabăra Startup Your Life să aibă curajul de a face acest pas, ”poate unul dintre cei mai importanți pași din viața mea.”

Denis Mihai Bălan

Denis este, probabil, cel mai tânăr participant al taberei Startup Your Life. Are 16 ani, este elev la Liceul Teoretic Traian din județul Constanța. Este membru al Asociației Elevilor din Constanța, a mai participat la un proiect de leadership la care a primit bursa, programul Leaders Explore fiind primul lui pas spre un ”viitor strălucit”.

Își dorește ca pe viitor să ajungă să își deschidă o școală de fotografie-film-actorie pentru copii, adolescenți și chiar și adulți, fiind foarte pasionat de fotografie.

Și la această ediție, cea mai bună experiență de antreprenoriat se va întâmpla la Hotel Royal din Poiana Brașov, între 11 și 14 octombrie. Suntem convinși că antreprenorii aflați la început de drum sau cei care au ajuns la un moment de cotitură în business-ul lor au de învățat de la oameni cu o experiență vastă în lumea afacerilor, de la manageri care conduc companii de sute de milioane de euro.

Ce înveți la Startup Your Life?

- Cum să ții o prezentare de succes - Vlad Andriescu te va învăța cum să te prezinți în fața investitorilor, partenerilor de afaceri și a presei. Și să faci marketing pentru tine ca să poți să îți vinzi afacerea mai bine.

- Business Model Canvas - Cum te documentezi ca să afli dacă modelul tău de business e potrivit pentru afacere? Alexandru Ion (fondator al Nexus Gaming, cel mai de succes business de sporturi electronice din România) le va vorbi participanților despre construirea planului de a afaceri și a modelului de business.

- Marketing pentru IMM-uri - Gabriela Bejan va vorbi despre dezvoltarea strategiei de marketing, atât offline, cât și online, pentru a te promova mai bine.

- SEO pentru afacerea ta - Octavian Palade (Events & Content Strategist la start-up.ro) vorbește despre cum să fii vizibil în căutările de pe Google și să câștigi bani de pe urma acestui lucru.

- Labirintul Juridic - Sfaturi juridice pentru afacerea ta de la avocatul și fondatoarea startup-ului Avocatoo, Ana-Maria Udriște.

- Cum să pornești o afacere - Adrian Cernat, fondatorul Smart Dreamers, va vorbi despre lucrurile pe care să le iei în considerare la începutul afacerii și cu ce obstacole te vei lovi.

- Management și Leadership - Valentin Maior (Romanian IT), coach și trainer acreditat John C. Maxwell, îți arată cum să fii un manager mai bun și să te adaptezi pe nevoile echipei tale.

- Product Market Fit - Cum găsești piața potrivită pentru startup-ul tău? Irina Scarlat, country manager Revolut, vorbește despre drumul spre client și cum să îți dai seama dacă ești pe drumul cel bun sau nu.

Fără bullshit - de ce facem tabăra de antreprenori Startup Your Life?

- Learn from the Best - sesiuni inspiraționale, în care antreprenori cu experiență de zeci de ani vorbesc despre provocările antreprenoriatului, cu realism și într-un mod provocator. Anul acesta am reușit să-i aducem pe noi pe Andrei Dumitrașcu, CEO al Breslo, dar și pe Alex Dona, managing partner la Times New Roman. Pe lângă ei va mai fi și Felix Pătrășcanu, cofondator Fan Courier, una dintre cele mai mari companii de curierat din țara noastră.

Citește aici mai multe despre mentorii ediției cu numărul 4 a taberei de antreprenoriat și leadership Startup Your Life, care va avea loc între 11 și 14 octombrie la Poiana Brașov.

Tabăra are loc între 11 și 14 octombrie la Hotel Royal din Poiana Brașov. 4 zile de workshop-uri, distracție și pitch. Vino alături de noi!