Startup Spotlight este o competiție deschisă startup-urilor early-stage, cu o vechime de cel mult 5 ani, și care nu au obținut mai mult de 1 milion de euro în finanțări. Finaliștii Startup Spotlight primesc beneficii cu o valoare de peste 1 milion de dolari.

În finala competiției au intrat 20 de startup-uri, iar pe 20 noiembrie, la finalul How to Web, au fost desemnați câștigătorii.

Best Startup - MEDIjobs Romania

MEDIjobs.ro este prima platformă dedicată exclusiv recrutării medicale în România. La finalul Startup Spotlight startup-ul a fost inclus pe lista de finaliști pentru un interviu care i-ar asigura accesul în următorul batch al programului de accelerare organizat în Silicon Valley de 500 Startups. În plus, are un stand în cadrul conferinței TechCrunch Disrupt Berlin 2018 (care are loc între 29-30 noiembrie).

Best Pitch - Nifty Learning

Nifty Learning este un soft de programare automatizată pentru departamentele de training corporate. Echipa va avea un stand la TechCrunch Disrupt Berlin 2018 (29-30 noiembrie).

Best Innovation - Pentest Tools

Pentest Tools este primul serviciu online de evaluare a nivelului de securitate prin penetration testing, unde utilizatorii obțin o listă detaliată a vulnerabilităților pe care le pot repara pentru a face față unui atac cibernetic. Echipa va avea un stand în cadrul conferinței TechCrunch Disrupt Berlin 2018 (29-30 noiembrie).

Best Blockchain Startup – Modex

Modex este un marketplace pentru aplicații descentralizate, construit să aducă beneficiile tehnologiei blockchain în viața de zi cu zi, prin conectarea dezvoltatorilor cu potențialii clienți. Cei de la Modex au fost răsplătiți cu echivalentul a 10.000 de euro în tokeni Elrond, premiu oferit de Elrond Network.

Best AI Startup – Endtest

Endtest este o platformă care permite utilizatorilor să creeze, să gestioneze și să facă teste automate pentru aplicații web, fără a scrie nicio linie de cod. Endtest a primit o investiție în valoare de 50.000 de euro din partea programului de accelerare Techcelerator (powered by GapMinder Venture Partners).

Vedeți aici lista completă a celor 20 de finaliști ai Startup Spotlight 2018.

Printre foștii câștigători și participanți ai competiției Startup Spotlight se numără TalentBrowse – platformă online de recrutare, TypingDNA– securitate digitală, Scooterson – mobility, Omniconvert (inițial denumit Marketizator) – platformă online de optimizare a ratelor de conversie, Incrediblue – platformă online de închiriere yachturi, Mavenhutgaming, Green Horse Gamesgaming, Retargeting – platformă online de marketing, Symme3D – bioprinting 3D.

How to Web a fost lansat în 2010 și a devenit rapid unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie din Europa Centrală și de Est. Începând din acest an, conferința intră sub umbrela ANIS – Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii. Cele șapte ediții How to Web derulate până în prezent au adus laolaltă peste 5.000 antreprenori, investitori și profesioniști din industria de tehnologie și a sprijinit prin intermediul programului Startup Spotlight un număr de 200 de startup-uri.