Potrivit studiului Brainspotting, un software developer junior câștigă de la 1.000 de euro până la 1.500 de euro, la fel ca un full stack developer, iar un specialist în Quality Assurance câștigă 800 - 1.200 de euro.

La nivelul middle, salariile ajung spre 2.900 de euro și pleacă de la 2.100 de euro, iar pentru seniorii cu mai mult de patru ani experiență salariile încep de la 3.100 de euro și ajung și la 5.000 de euro pe lună.

Specializările cele mai căutate

Cele mai scumpe specializări sunt Ruby și Python, specialiștii în acest tehnologii câștigând cu peste 25% mai mult decât un programator mediu, din cauza lipsei de specialiști. Java e pe locul 3 în clasamentul skill-urilor.

Motivul pentru care angajații din IT aleg să-și schimbe locul de muncă este creșterea salarială. Un salariu cu 30% mai mare decât la actualul loc de muncă îi va convinge să facă trecerea, la fel ca și un program flexibil, un mediu de lucru plăcut și suport în obținerea unor certificate profesionale.

De asemenea, majoritatea respondenților nu și-au schimbat jobul în ultimii trei ani, adică 42% din cei care au participat la studiu. De obicei, majoritatea angajaților petrec cam 3,5 ani într-un loc înainte să-și schimbe jobul.

Citește tot studiul în documentul de mai jos.