Același exercițiu de imaginație l-au făcut și câțiva dintre antreprenorii de top din lume. Iată ce sfat și-ar da câțiva dintre ei dacă ar mai avea 20 de ani.

Eric Ries – autorul The Lean Startup și The Startup Way

”Adevărul e că versiunea mea de la 20 de ani nu ar fi ascultat niciun sfat din partea nimănui”, spune Ries, precizând faptul că, în 1998, era convins că toate ideile bune pentru un business pe internet erau deja gândite și folosite de alții și că nu mai avea ce să aducă nou pe piață. ”Sfatul meu este să nu te îngrijorezi. Oricare ar fi ideea ta, sunt o grămadă de oportunități ca să o pui în practică”, spune el.

Seth Godin – marketing guru și autorul Purple Cow și Linchpin

”Sunt extrem de încântat că mi-au mers o grămadă de lucruri. Dar nu ar fi fost posibil dacă nu ar fi fost lucrurile care nu au funcționat așa cum trebuie”, afirmă Godin și precizează: ”Cred că singurul sfat pe care mi-ar plăcea să-l aud este că totul va fi bine. Asta i-aș spune tânărului Seth”.

Vezi și ce sfat au liderii din Silicon Valley pentru versiunea lor mai tânără.

Juha Koponen, CEO-ul Swap.com, un fel de Amazon pentru produse la mâna a doua lansat în Finlanda

”I-aș spune că nu ar crede ceea ce am ajuns să fac. Am ales să fac o schimbare de carieră – de la specialist în domeniul fizicii nucleare la antreprenor – destul de târziu în viață, dar i-aș spune următorul lucru: continuă să faci lucrurile pe care le faci deja și la care ești bun”, declară acesta.

Hampus Jakobsson, antreprenor în serie și unul dintre cei mai activi business angels din Suedia

”E necesar să înțelegi că punctele tale forte și slăbiciunile tale sunt cam același lucru, sunt părți ale aceleiași monede”, spune Jakobsson. ”Dacă îți place un lucru, ocupă-te de el cu toată ființa ta. În mod contrar, dacă nu ești satisfăcut de ceea ce faci, e cazul să-ți dai seama cât mai repede că nu se merită să mai continui”, adaugă acesta.