Pe măsură ce serviciile de transport aerian se redresează, se conturează o cerere semnificativă pentru mai multă automatizare din partea aeroporturilor, guvernelor și companiilor aeriene, ceea ce presupune investiții substanțiale în tehnologia oferită de SITA.

SITA este furnizorul de servicii IT al industriei de transport aerian, oferind soluții pentru companii aeriene, aeroporturi, aeronave si guverne.

TechTalent Software va deschide și va opera un centru de dezvoltare în România, în urma unui acord de tip Build-Operate-Transfer (BOT), încheiat în cadrul parteneriatului. Astfel, SITA va putea sa isi extinda capabilitatile de dezvoltare într-un timp foarte scurt. Avand deja primii angajați în noul centru, echipa continuă să se mărească, ajungând să numere peste 60 de ingineri software, echipe de testare și experți scrum pană la sfarsitul anului 2023.

Alina Ionescu, Chief People Officer la SITA, a declarat: „In ultimii 10 ani, Cluj-Napoca s-a impus ca un veritabil hub IT in regiune, avand acces la importante resurse tehnologice și specialisti cu experienta. Acest oraș va juca un rol esențial în sprijinirea programului nostru ambițios de dezvoltare, mai ales tinand cont de faptul că specialiștii IT sunt la mare căutare. În urma unei evaluări atente, suntem incantati sa avem alături pe cei de la Tech Talent în calitate de partener tehnologic care sa ne ajute în procesul de expansiune în România.”

Chris Bayer, VP Software Engineering la SITA, a afirmat: „La SITA, coordonam una dintre cele mai interesante și mai avansate industrii de pe planetă. Aproape fiecare zbor de pasageri din întreaga lume se bazează pe tehnologia SITA, majoritatea aeroporturilor și companiilor aeriene contează pe noi. Este datoria noastra sa le eficientizăm, optimizăm și susținem operațiunile. Folosim metodologii Agile si DevOps pentru a dezvolta și livra soluțiile noastre inovatoare într-o maniera sustenabila, plasand astfel clientii nostri in prim-plan. Promovarea unui mediu de învățare continua, în care oamenii să simtă ca li se acorda încredere și în care sa poată experimenta, este cu adevărat important pentru noi.”

Bayer declară că SITA a decis să investească în Cluj-Napoca datorită abilităților superioare în tehnologiile de varf disponibile, culturii în care se pune accentul pe învățarea continuă, și a diversității de gen raportate la numărul de specialiști IT prezenți aici. Cu peste 1.200 de companii IT, care au mai mult de 20.000 de angajați, și suportul constant al autorităților și universităților locale, Cluj-Napoca este pe cale să devină principalul hub digital din Europa de Est.

Iuliana Badescu, CEO TechTalent Software, a declarat: „Ne bucurăm ca am fost aleși de SITA pentru a fi partenerul lor tehnologic din Europa de Est. După un lung și complex proces de validare, suntem incantati sa constatăm că acest parteneriat confirma încă o data nivelul de maturitate al industriei IT din România si nivelul avansat al TechTalent, în ceea ce privește tehnologia și cunoștințele de business.”

Peste 2.500 de clienți beneficiază de soluțiile SITA, soluții care stimulează eficiența operațională în peste 1000 de aeroporturi, oferind în același timp clienților a 17.000 de aeronave la nivel global promisiunea conectivității. SITA ofera, de asemenea, și soluții tehnologice ce ajuta mai mult de 70 de guverne sa obțină un echilibru între siguranța granițelor și fluidizarea transportului.