Atunci când a apărut pe piață, Uber era doar o aplicație de ride-hailing, prin care puteai comanda o mașină. Între timp, a lansat serviciul UberEats care îți livrează mâncare. Apoi, a cumpărat startup-ul de biciclete Jump, iar de curând a intrat și pe piața de trotinete și oferă serviciul în aplicație.

Se pare că aceste acțiuni fac parte din strategia companiei de a deveni un „Amazon în transporturi”, potrivit declarației CEO-ului Uber, Dara Khosrowshahi, în cadrul unui interviu cu TechCrunch, citează CNET.com. „Activitatea noastră principală va fi să vă ducem de la punctul A la punctul B”, a adăugat acesta. Pentru a-și atinge acest obiectiv, Uber a introdus o nouă funcționalitate în aplicație, numită Mode Switch, care le permite utilizatorilor să vadă mijloacele de transport disponibile pentru locația lor - mașini, biciclete sau trotinete.

Publicația remarcă faptul că, Uber a crescut constant în ultimii ani, are operațiuni în peste 600 de orașe la nivel global și a primit investiții în valoare de 22,2 miliarde de dolari, potrivit CrunchBase, mai mult decât oricare alt startup privat din lume. Cu toate acestea, Uber a avut pierderi de aproximativ 480 milioane dolari în primul trimestru din 2018 și încă se luptă să aibă profit. Totuși, Khosrowshahi se așteaptă ca Uber să aibă o creștere „extraordinară” în următorii ani și speră ca în 10 ani nimeni să nu mai dețină o mașină proprie.

Khosrowshahi a confirmat că Uber este în grafic cu intrarea la bursă în 2019, după ce de curând și-a luat șef pe finanțe după 3 ani. Dar pentru a face asta, compania trebuie să le demonstreze investitorilor că poate să le aducă bani. O dovadă în acest sens ar fi introducerea tuturor serviciilor de transport într-o singură aplicație, a declarat Khosrowshahi.

„Am făcut un pariu important, ca firmă, pentru a trece dincolo de servicii de ride sharing”, a scris Khosrowshahi într-un postare pe blog. „Scopul nostru este să devenim un magazin unic pentru toate nevoile voastre de transport și livrare, astfel încât telefonul să vă poată înlocui mașina personală”.