Uber vrea să intre pe piața de transport cu tot arsenalul, nu doar ride-sharing, ceea ce pune mai multă presiune pe competitorii din piață, printre care Lyft. Pe lângă acest parteneriat, Uber este unul dintre investitorii care finanțează Lime într-o nouă rundă de 335 milioane de dolari, condusă de GV, fondul de capital afiliat Alphabet (părintele Google), scrie VentureBeat.

Există ipoteza că Uber ar urma să achiziționeze Lime într-un final, companie valuată la aproximativ 1 miliard de dolari. Ar putea fi una plauzibilă, întrucât Uber a urmat aceeași strategie înainte să cumpere compania de biciclete Jump. În plus, este posibil ca serviciul de bikesharing să ajungă și în Europa în următoarele luni.

Competiția de pe piață este una strânsă, întrucât Lyft, rivalul lui UBer, a cumpărat compania Motivate, una dintre cele mai mari companii de bikesharing din Statele Unite.

Recent, startup-ul de trotinete electrice Bird a primit o investiție de 150 de milioane de dolari și a devenit un startup unicorn. Am scris și despre cum se explică revoluția trotinetei electrice și de ce a ajuns Bird la 2 miliarde de dolari.