Startup Elites este o tabără dedicată antreprenorilor care sunt la început de drum în lumea afacerilor, sau care doresc să afle noi informații ce-i pot ajuta să facă următorul pas în creșterea afacerii lor.

Alături de cei 22 de participanți la Startup Elites 20223 s-au numărat mentori și traineri cu experiență din design thinking, comunicare, product market fit, marketing și branding, investiții, programe de accelerare, vânzări.

Cele 4 zile ale taberei de antreprenoriat au adus informații practice, teoretice, lecții învățate în propriile afaceri, precum și pași clari pentru lansarea unei afaceri.

Cine au fost tinerii care au plecat cu noi lecții de business acasă la ediția din acest an a Startup Elites?

Ștefan Niculescu

Ștefan este cofondator al LONGEVIQ, un business specializat în suplimente alimentare pentru longevitate. Cu un accent pe piața românească și cea europeană, produsele sunt supuse testelor de puritate în laboratoare, atât de către producători, cât și de terțe părți din țări precum Germania.

Anna Kalimar

Ana este fondatoarea Incipient Studio, o agenție ce oferă servicii de brand strategy, brand identity design si UI/UX design pentru companii etice și sustenabile.

Mihnea Gherghină

Mihnea a creat Digitype Bespoke Software, iar în acest moment afacerea se concentrează pe dezvoltarea aplicației Regplus, o soluție ce-și propune sa digitalizeze anumite procese din cadrul unei organizații. Aplicația se pretează cel mai bine organizațiilor medii și mari, cu sedii multiple, cu organigrame și ierarhii complexe unde este esențial ca informația să nu fie pierdută în hățișul birocratic.

Nicolae Baciu

Nicolae Baciu este fondatorul Foldo, o companie inovatoare de mobilier, specializată în mobilier sustenabil din carton, pentru copii. Misiunea Foldo este să ofere soluții de mobilier prietenoase cu mediul înconjurător, sigure și creative, adaptate nevoilor unice ale copiilor cu vârste cuprinse între 0 și 18 ani.

Denisa Gheorghiță

Denisa și-a propus ca la începutul lui 2024 să lanseze DrinkSync, o platformă care să aducă la un loc pasionații de cafea din București (pentru început) cu localurile din oraș. Prin intermediul platformei, clienții cafenelelor ar putea să-și comande și să-și plătească cafeaua preferată în avans, economisind timp de stat la coadă, și-ar putea împărtăși informații despre localurile preferate și ar putea socializa.

Carmen Albu & Maria Halmaghi

BeanHere se numește ideea la care lucrează Carmen și Maria și este o soluție prin care freelancerii/ angajații care lucrează de oriunde pot să acceseze spațiile libere din cafenele pentru a-l folosi drept spațiu de lucru, fiind o alternativă mai flexibilă și mai puțin costisitoare a spațiilor de coworking. În baza unui abonament, utilizatorii vor putea găsi spațiile disponibile din proximitate, iar cu creditele din pachetul ales, pot să își rezerve o masă un anumit număr de ore, fără presiunea de a fi nevoiți să comande mai multe băuturi decât și-ar dori sau că vor trebui să elibereze masa mai repede decât au plănuit.

Radu Poșoi

Proiectul lui Radu este Alkotech Labs, o companie ce oferă servicii de testare către studiourile dezvoltatoare de jocuri video, cu focus pe platformele Mobile (iOS si Android).

Sabin-Emilian Prunău

Sabin a creat Atlas of Sports, un startup early-stage care își propune să mapeze întreaga infrastructură sportivă montană din România și să pună toate aceste informații într-o aplicație mobilă astfel încât montaniarzii să poată avea acces la ea oricând și să raporteze în timp real problemele pe care le identifică pe munte.

Dumitrița Ciot

Dumitrița și-a propus să deschidă o cafenea care oferă o îmbinare între cultura cafelei cu shoppingul de obiecte vintage. Viziunea ei este de a crea un spațiu cald și primitor în care clienții pot savura cafea de excepție în timp ce navighează printre obiecte vintage atent selecționate.

Bogdan Balu

Interesat de zona de sustenabilitate, Bogdan și-a propus la un moment dat să creeze și să construiască conceptul unei case verzi care să poate fi achiziționată la un preț mult mai accesibil decât variantele de case eficiente din punct de vedere energetic ce sunt construite acum. Are toate șansele să reușească acest lucru, Bogdan fiind masterand al Universității Tehnice din Cluj, acolo unde studiază Managementul proiectelor și evaluarea proprietății (MPEP).

Ștefana Rondak

Ștefana este fondatoarea Mommy HAI, singura aplicație din România care integrează toate resursele de care au nevoie părinții pentru organizarea agendei copiilor lor: locații, magazine și furnizori de servicii. În 8 luni de la lansarea Mommy HAI, aplicația are deja peste 16.000 de utilizatori.

Aplicația mapează toate evenimentele și activitățile educaționale și recreative pentru copii (ateliere, cursuri, petreceri, spectacole). De asemenea, centralizează locații potrivite pentru orice vârstă (muzee, parcuri, obiective turistice, biblioteci, restaurante child friendly, saloane, clinici medicale publice sau private, centre de joacă sau pentru petreceri, instituții de învățământ de stat și private).

Este pe cale să devină, în aceeași măsură, un marketplace pentru produse și servicii doar pentru copii, pe diferite domenii și categorii (îmbrăcăminte, încălțăminte, alimentație, transport, material educațional, jocuri și jucării, îngrijire și casă, medical, parenting). Pentru produse și servicii, se pot realiza din platformă foarte rapid achiziții, se aplică sisteme de fidelizare, se oferă feedback.

Silvana Căruntu

Ideea de business a Silvanei a pornit de la pasiunea pentru camping și mers cu cortul sau rulota. Pentru a avea un confort mai mare, Silvana a transformat cortul într-un container modular cu design minimalist, într-o zonă montană. Conceptul pe care ea dorește să-l realizeze implica ca, pe lângă cazare, să fie disponibile și diverse activități pentru clienții care trec pragul: atelier de olărit, filme în aer liber, ateliere de pictură pe numere, focuri de tabără, board games, spațiu verde destinat hamacelor și food trucks.

Oana Iuga

Oana vrea să ducă mâncarea din Maramureș peste mări și țări, la românii cu dor de casă. Ideea ei de business se concentrează pe un concept de food truck cu plăcinte tradiționale maramureșene și alte produse locale pentru diaspora, principalele zone de români din Italia. Conceptul ar implica deplasarea în zone din Italia într-un timp limitat pentru vânzarea de plăcinte după rețetele bunicilor. Publicul țintă sunt femeile peste 40 de ani și cuplurile tinere de români.

Andrei Lasc & Mihaela Joița

Andrei și Mihaela sunt fondatorii Poarta 9, o agenție de branding și comunicare ce lucrează cu branduri locale care vor să comunice etic. Expertiza lui Andrei este în branding (8 ani) și campanii de comunicare (10 ani), iar Mihaela vine cu o experiență de 15 ani în comunicare și customer experience.

Iulia Culcean

Scopul Iuliei este de a genera o schimbare în industria producătoare de mobilier custom.

Iulia își dorește să creeze un brand care să readucă în prim plan principiile care ghidau breslele/ghildele cu ajutorul unui ecosistem digitalizat pentru serviciile din industria mobilierului custom made. O platformă care interconectează toți actorii implicații și care automatizează procesele. Totodată, platforma ar urma să găzduiască hub-uri de specialiști și producători.

Mădălina Supostat

Ideea de afaceri a Mădălinei se concentrează pe crearea unei agenții de consultanță în domeniul marketingului pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri). Viziunea ei este de a oferi servicii de evaluare și optimizare a strategiilor de marketing pentru aceste IMM-uri, precum și servicii complete de gestionare a campaniilor de publicitate online și de marketing digital.

Mădălina își dorește să preia controlul asupra platformelor de social media, să creeze și să distribuie conținut de calitate. Pentru asta va folosi și Inteligența Artificială pentru a optimiza campaniile și a măsura performanța în timp real.

Angela Gheorghiu

Angela și-a propus să transforme o experiență personală într-un business, anume făptul că nu știa ce facultate să-și aleagă.

Acum s-a gândit să dezvolte un mediu dedicat tinerilor - elevi, studenți sau chiar absolvenți - în care aceștia să poată beneficia de consiliere profesională. Vrea să le ofere șansa de a se descoperi pe ei înșiși, de a lua decizii informate și asumate despre viitorul lor. De asemenea, după ce își conturează o direcție, ar putea primi sugestii privind universitățile sau instituțiile de învățământ superioară care se potrivesc cel mai bine cu aspirațiile și competențele lor, astfel încât să se integreze cu succes în societate și să își urmeze pasiunile.

Irina Maria Zaharia

Ideea de business a Irinei reprezintă deschiderea unei pensiuni agroturistice în zona Deltei Dunării.

Andrei Popică

Business-ul lui Andrei este BPS Hubs, un mic hub IT, unde dezvoltă soluții digitale end-to-end pentru diverși clienți - aplicații web, site-uri, mobile apps, consultanță tehnică, UI/UX, mentenanță software.

Totodată, a început să pivoteze și spre partea de dezvoltare de produse proprietare, prin validarea de idei, dezvoltarea dee MVP-uri.

Startup Elites 2023 este powered by ING și Supported by Vodafone Business.


Proiectul „Antreprenori” este susținut de ING Bank, partener de creștere pentru afacerile locale. Într-un context dinamic și încă incert, ING oferă predictibilitate, prin instrumentele financiare potrivite, si sprijină dezvoltarea sustenabilă a afacerilor din România, pentru a ajunge la nivelul următor.