Clienții Vodafone din Marea Britanie sunt rugați să ia parte la un proiect pentru a diagnostica cazurile de cancer și pentru a recomanda tratamente pentru tipurile complexe, scrie Mirror.co.uk.

DreamLab folosește inteligența artificială pentru a stabili un tratament pe baza informațiilor despre modul în care a evoluat boala la pacienți cu diferite profiluri genetice. Cercetătorii de la Imperial College London colaborează cu Vodafone și au dezvoltat un algoritm care sparge seturi enorme de date în bucăți mici pentru a fi analizate.

Ei spun că unui computer care rulează 24 din 24 de ore i-ar lua 300 de ani să proceseze toate datele care există în prezent, în timp ce o rețea formată din 100.000 de smartphone-uri, care rulează 6 ore pe noapte, ar putea face acest lucru în doar trei luni.

În cele din urmă, descoperirile făcute i-au putea ajuta să folosească mai eficient medicamentele existente și să găsească combinații mai bune adaptate pacienților.

Aplicația este gratuită pentru descărcare și poate fi utilizată gratuit pentru clienții Vodafone, ceea ce înseamnă că nu mănâncă indemnizații lunare de date. Aplicația poate fi utilizată în mod gratuit de către clienții Vodafone. Pentru cei din alte rețele, aceștia pot alege cât trafic mobil să doneze sau se pot conecta prin Wi-Fi. DreamLab este disponibilă pe App Store și Google Play Store.