Tehnologia blockchain a luat amploare și pare că toată lumea caute metode prin care să exploateze potențialul său. Companiile încearcă să introducă această tehnologie chiar și în cele mai specializate domenii. De exemplu, Carrefour a anunțat că lansează primul blockchain pe zona de food și vrea să arate consumatorilor drumul mâncării din fermă până în farfurie.

Alte aplicații mai tradiționale includ serviciile financiare, gaming și cloud computing. Iată câteva modalități prin care tehnologia blockchain poate să transforma nu doar giganții, ci și magazinele mici, și cum poți fi pregătit pentru ceea ce urmează. Inc scrie că blockchain va schimba tot ceea ce există acum, iar dacă nu există ceva, tehnologia va crea, apoi va schimba și asta.

Blockchain va optimiza fluxurile de venituri și procesele operaționale

În esență, ceea ce se urmărește prin utilizarea tehnologiei blokchain este eficientizarea proceselor de lucru. De exemplu, Akash este o platformă de tip blockchain care vrea să perturbe industria de cloud computing și să o facă mai accesibilă pentru companiile mici. Astfel, în loc să aleagă între marii jucători de pe piață, prețul va fi stabilit în baza cererii și ofertei de pe piață, nu de către entitățile centralizate.

În consecință, concurenții mai mici vor putea să-și folosească resursele alături de marii jucători din industrie, iar consumatorii și proprietarii de afaceri care se bazează pe cloud computing ar profita de un raport cost-eficiență mai favorabil.

Va genera un val de soluții P2P

Companiile caută să vină cu diverse soluții în blockchain care să încurajeze interacțiunile de tip P2P (peer-to-peer), fără a fi nevoie de un intermediar, ceea ce contribuie la o experiență mai bună a utilizatorilor. De exemplu, nota de plată la restaurant poate fi împărțită simplu și rapid prin servicii P2P.

Ca urmare al acestui trend a apărut și Volt, prima aplicație P2P din România, care îți permite să transferi bani instant între două carduri, indiferent de bancă. De asemenea, schimburile de criptomonede, precum Coinbase și Binance, au eliminat nevoia de brokeri profesioniști de pe piață și au permis utilizatorilor să tranzacționeze direct.

Aplicațiile P2P în blockchain vor aduce un beneficiu platformelor de crowdfunding, care vor asigura o accesibilitate mai mare și succes al campaniilor la nivel global. Componenta de blockchain va ajuta utilizatorii privați din întreaga lume să finanțeze proiecte noi și va ajuta la înlăturarea unor capcane existente în metoda clasică de crowdfunding.

Blockchain va crea o nouă suită de unelte și aplicații

Cu cât mai multe companii încep să experimenteze și să implementeze platforme de blockchain, programe și aplicații descentralizate, cu atât mai mult va fi inovată aplicabilitatea tehnologiei blockchain. Utilizarea instrumentelor și serviciilor existe va fi importantă pentru companiile care încearcă pur și simplu să înțeleagă modul în care pot exploata tehnologia blockchain.

Dar trebuie de reținut faptul că tehnologia blockchain este abia în stadiul incipient, iar asta înseamnă că, cu fiecare pas înainte, apar alte câteva direcții noi cu potențial de transformare a tot ceea ce știm și trebuie să mai c o bună bucată de timp de explorare până se va descoperi potențialului tehnologiei în ansamblu.