Uniunea Europeană, prin toate instituțiile sale reprezentative și în colaborare cu Statele Membre alocă resurse semnificative și propun planuri care să transforme Europa într-o versiune mai verde, digitală, mai rezilientă și mai adaptată la provocările curente și viitoare prin care va trece continentul.

Conferința aduce în prim-plan tema sustenabilității economiei și a Pactului Verde European (the Green Deal) lansat de Comisia Europeană.

“Am putut observa cu toții foarte multe companii – în special afaceri locale – care au fost luate pe nepregătite de venirea crizei generate de Coronavirus și au întâmpinat dificultăți mari în modelul de afaceri practicat sau chiar au falimentat în foarte scurt timp, lucru care ar fi putut fi evitat dacă exista o infrastructură de tranziție către sfera digitală foarte bine pusă la punct. Este tot mai clar că procesul de digitalizare nu a fost, nu este și nu va fi un moft de marketing, ci o nevoie tot mai mare pentru fiecare firmă în parte, indiferent de mărimea ei. Mai mult decât atât, Comisia Europeană a pus în aplicare Pactul Verde European, prin care își dorește transformarea economică și socială și accelerarea procesului de tranziție eco ca răspuns la criza socială și economică generată de pandemia Covid-19. Această conferință are ca obiectiv atât înțelegerea nevoii de digitalizare la nivelul tuturor sectoarelor de activitate, în special al business-ului, dar și al administrației publice, cât și nevoia de a face o tranziție către o economie sustenabilă, mult mai puțin dăunătoare pentru mediul înconjurător”, declară Stelian Brad, Președinte Cluj IT Cluster.

Cluj Innovation Days - cine se poate înscrie ca participant la conferință?

  • manageri din companii mici sau mijlocii active în România, dar și pe plan internațional, în industrii precum software, telecomunicații, HoReCa, sănătate, biotech, producție, având un interes ridicat privind transformarea digitală sustenabilă;
  • antreprenori sau persoane interesate de zona antreprenoriatului care își doresc să descopere cum să se adapteze la noul mediu de business și tranziția verde a economiei.
  • reprezentanți și angajați ai companiilor locale din România interesați de dezvoltare profesională și îmbunătățirea continuă a competențelor;
  • Investitori în căutare de noi oportunități de investiții și descoperirea a noi lanțuri valorice, tehnologii emergente și parteneriate inovative;
  • studenți ce își doresc să completeze studiile lor cu experiențe din mediul practic de business.

În cele trei zile de conferință vor urca pe scena virtuală o serie de invitați reuniți sub motivația tranziției verzi (green transition) a economiei precum: Emil Boc (Primar Cluj-Napoca), Allen Coliban (Primar Brașov), Astrid Fodor (Primar Sibiu), Ion Lungu (Primar Suceava), Stelian Brad (Președinte Cluj IT Cluster), Thibaut Kleiner (Director, DG Connect), Ciprian Șorlea (Nordlogic), Florin Păun (Safe Cluster), Dacian Dragoș (UBB), Cristina Bădulescu (Climate Kic).

Ei vor aduce în fața publicului larg intervenții de specialitate și discuții de tip panel, practice, pe teme precum transformarea digitală sustenabilă, discuții despre inovarea orașelor și comunităților verzi, despre procesul de transformare a economiei europene prin angrenarea IMM-urilor, susținerea tranziției verzi prin tehnologie și emergența a noi lanțuri valorice și parteneriate pentru inovare. Participanții conferinței vor descoperi teme de actualitate despre inovarea într-un mod sustenabil și despre transformarea locului de muncă, dar și a comunităților din care facem parte în unele mai “verzi”.

Cea de-a noua ediție a conferinței Cluj Innovation Days este organizată în cadrul programului Future Skills, implementat de Cluj IT Cluster în parteneriat cu Asociația Patronilor și Meseriașilor Cluj și Școala Informală de IT.

Anul acesta conferința va avea loc în perioada 19-21 mai în mediul online. Accesul la activitățile conferinței este gratuit, iar cei interesați să participe se pot înscrie deja urmând instrucțiunile disponibile de pe website-ul conferinței. Pentru mai multe detalii privind conferința urmăriți pagina: https://clujinnovationdays.com/.