În luna octombrie, candidații din domeniul financiar-contabil au fost cei mai activi în căutarea unui nou job, cu un total de peste 30.000 de căutări pentru un job în acest domeniu efectuate în ultima lună pe platforma BestJobs. Primele trei poziții în topul căutărilor efectuate de către candidații români în luna octombrie sunt ocupate de joburile din domeniile financiar - contabilitate, transport și resurse umane, cu aproximativ 70.000 de căutări în total.

Angajații din domeniile medical&pharma și IT&C au continuat și ei să fie activi în căutarea unui nou job și în această lună, cu un total de peste 25.000 de căutări. În același timp, rămâne crescut interesul pentru locuri de muncă remote, cu peste 20.000 de căutări în luna octombrie pentru joburi în care activitatea de zi cu zi poate fi desfășurată în sistem work from home.

Cele mai multe angajări au fost pentru poziții administrative și de vânzări

Companiile au făcut angajări în octombrie în principal pe poziții cu rol administrativ - 32,4% din totalul angajărilor, urmate de poziții de vânzări (19,7%) și de muncitori calificați (10,5%). În total, 8 din 10 poziții pe care companiile au căutat să le acopere au fost din categoria white collar (angajați cu activitate de birou), în timp ce aproape 11% au fost poziții din categoria blue collar (lucrători / muncitori calificați), iar puțin peste 8% din categoria gold (poziții de management/coordonare).

Enel a atras cei mai mulți candidați în octombrie, cu peste 3.000 de aplicări

Topul companiilor cu cele mai multe aplicări a fost condus în luna octombrie de către Enel (3.024 aplicanți), MobRog Company (2.203 aplicanți), Alpha Bank România (2.131 aplicanți), Bhip (2.037 aplicanți), UniCredit Bank (1.936 aplicanți) și Next Business Solutions (1.914 aplicanți).