Premiul competiției este sindicalizat de fonduri de investiții renumite în Europa: Credo Ventures, SMOK Ventures, Fiedler Capital, Startup Wise Guys, Underline Ventures, Fortech Investments, Seedblink și investitori de tip angel, precum Iulian Cîrciumaru.

Startup-urile selectate dezvoltă produse în industrii precum: e-commerce, healthcare, SaaS, edTech, mobility, gaming, inteligență artificială.

Spotlight este parte din conferința How to Web, desfășurându-se în cadrul evenimentului. Astfel, pe parcursul a celor 2 zile de eveniment, 4 și 5 octombrie, startup-urile participante au participat la întâlniri unu la unu cu mentori și investitori, au prezentat produsele în fața publicului pe scena startup, iar apoi au ajuns pe scena principală.

Echipele finaliste au fost:

ClientZen

Ce face ClientZen?

Este un SAAS care măsoară fericirea clientului pentru furnizorii de servicii B2B în timp real prin scanarea comunicării dintre părțile implicate și generarea de pași practici. Startup-ul are 23 de cliení activi în momentul de față.

Vaqat

Ce face Vaqat?

E un startup din Polonia care oferă un marketplace pentru studenți freelanceri. Astfel, companiile care au nevoie de interni sau de candidați temporari, pot găsi persoane potrivite pe platforma Vaqat. 30.000 de studenți sunt în momentul de față pe platformă și companiile pot să-i recruteze pentru internshipuri. Platforma are și 266 de manageri de la companii mari. În 2023 Vaqat a intermediat 200 de angajări.

Peste 300 de startup-uri din regiune s-au înscris pentru a fi parte din programul și competiția Spotlight.

RepsMate

Ce face RepsMate?

RepsMate este o platformă de analiză a conversațiilor care sprijină companiile să descifreze vocea propriilor clienți, prin măsurarea detaliată a datelor analitice ale conversațiilor, urmărind parametrii din spatele emoțiilor, obiecțiilor, intențiilor și multe altele.Compania a primit 50.000 de euro de la investitori ai asociației TechAngels România, în ianuarie 2021, și un împrumut convertibil de 65.000 de euro de la business angels și Cleverage VC. Ulterior startup-ul a primit 100.000 de euro prin platforma de finanțare Ronin.

Veniturile anuale recurente sunt la 500.000 de euro.

Collabwriting

Ce face Collabwriting?

Collabwriting este o platformă de descoperire și colaborare pentru research-ul online.

Unealta poate fi integrată în browser, poți să selectezi informații direct din articole și să le împarți cu echipa cu care lucrezi. Practic, ajută echipele să colaboreze mai simplu fără să lucreze în diferite programe cum ar fi Google Drive, Slack, Notion.

Salesforge

Ce face Salesforge?

Salesforge automatizează procesul de cold emailing pentru vânzări. Practic, cu ajutorul Salesforge se pot programa mailuri de vânzări automatizate și personalizate. Salesforge integrează AI pentru acest tip de personalizare.

Bluedot

Ce face Bluedot?

Automatizează documentarea prin captarea de informații din ședințe, din conversații de pe Zoom, conversații de pe Slack, astfel încât firmele să poată să aibă task-uri automatizate și informații mai clare după întâlniri.

---

Poți vedea toate startup-urile care s-au înscris la Spotlight aici.

Selecția startup-urilor participante a fost realizată de către un juriu avizat, format din Ondrej Bartos, Credo Ventures; Borys Musielak, SMOK Ventures; Robert Hegedues, Fiedler Capital; Bogdan Iordache, Underline Ventures; Valentin Filip, Fortech Investments; Andrei Dudoiu, SeedBlink; Dag Ainsoo, Startup Wise Guys și o serie de investitori de tip angel sau directori executivi din industrie precum Iulian Cîrciumaru; Silvia Carasel, Google România; Cristian Pațachia, Orange România și Mihaela Pascu, BRD – Groupe Société Générale.