Competiția europeană pentru inovare socială (EUSIC) este o inițiativă a Comisiei Europene și are un buget total de 200.000 de euro.

Tema ediției din acest a concursului abordează problema deșeurilor din plastic, "Challenging Plastic Waste". Înscrierile fac până la 4 aprilie 2018.

Trei startup-uri și proiecte early-stage vor primi câte 50.000 de euro pentru dezvoltarea ideilor, iar al patrulea premiat va fi unul dintre semifinaliștii ediției anterioare, care a demonstrat cel mai mare impact în ultimele 12 luni.

Competiția este deschisă inovatorilor sociali, antreprenorilor, studenților, designerilor, afacerilor și oricui altcineva care dorește să ajute la reducerea cantității de deșeuri din plastic. Înscrierea în competiție este destul de simplă: tot ceea ce trebuie să faci este să completezi un formular în care descrii ideea.

Inovatorii sociali selectați vor beneficia de asistență tehnică în dezvoltarea proiectelor. Ei vor avea, de asemenea, posibilitatea de a participa la Academia de Inovare Socială, un eveniment de trei zile, la care 30 de semifinaliști au parte de coaching de la experți și pot face schimb de idei.