Apple lucrează la un sistem de control touchless și ecrane curbate pentru următoarele modele de iPhone, după cum relatează Bloomberg. Aceste proiecte sunt concepute pentru a ajuta compania să-și diferențieze cel mai important produs pe o piață a smartphone-urilor suprasaturată.

Inginerii Apple vor să creeze un sistem prin care dispozitivul va permite utilizatorilor iPhone să efectueze anumite operațiuni standard fără a atinge ecranul. Acesta va urmări mișcarea degetului și va îndeplini sarcinile conform comenzilor configurate.

În plus, se spune că Apple lucrează și la propriul ecran curbat pentru iPhone. Ecranul OLED al modelului Phone X este ușor curbat în partea de jos, dar forma sa este aproape imposibil de detectat pentru ochiul uman. Și produsele Samsung sunt curbate, dar numai marginile. În schimb, Apple va curba toată suprafața ecranului.

Totuși, ambele caracteristici sunt încă într-un stadiu incipient de dezvoltare, așa că, în cele din urmă, acestea ne-ar putea surprinde cu un produs absolut diferit, dar nu vor fi anulate de companie.