Finney, creat de Sirin Labs, va fi un smartphone care le permite utilizatorilor să stocheze și să folosească monedele digitale fără să plătească taxe de tranzacție. Asta înseamnă că nu vei avea nevoie de un stick USB pentru a folosi portofelul digital. În schimb, totul va fi stocat pe telefon.

Tranzacțiile vor avea loc fără un schimb valutar prin care să se convertească monedele digitale, ceea ce va permite utilizatorilor să cumpere mai simplu din magazinele online. Securitatea va fi protejată prin scanări cu iris sau amprente, deși poate fi utilizată și o parolă.

Din informațiile disponibile pe pagina companiei Sirin Labs, aflăm că telefonul vine cu un display de 5.5 inci, are o capacitate de stocare de 64 GB și 6 GB memorie RAM. Camera principală este de 12 MP, iar cea frontală are 13 megapixeli.

Potrivit Bloomberg, este de așteptat ca Finney să fie livrat începând cu luna octombrie și va costa aproximativ 1.000 de dolari. Inițial, va fi vândut în 8 magazine noi, care urmează să fie amplasate în „cripto hotspot-uri” din întreaga lume. CEO-ul Sirin, Moshe Hogeg, a declarat pentru Bloomberg că telefonul ar putea fi vândut și prin intermediul unor operatori de telefonie mobilă.

Sirin susține că peste 25.000 de smartphone-uri Finney au fost solicitate la precomandă, iar compania urmărește ca în 2018 să vândă între 100.000 și câteva milioane de telefoane.

Prin licențierea metodei de execuție a telefonului către alți producători, Sirin speră ca prețul unui Finney să scadă, mai târziu, până la 200 de dolari.