Biserica Angliei oferă membrilor săi o modalitate mai rapidă de a plăti - prin intermediul tranzacțiilor contactless sau prin intermediul Apple Pay, Google Pay și SMS. A existat o perioadă de probă în care Biserica a testat modul de funcționare al acestei metode de colectare modernă a donațiilor în 40 de biserici. Acum, intenționează să lanseze opțiunea în toate cele 16.000 de biserici din Anglia, până la sfârșitul anului 2018.

Opțiunea va fi activă nu doar pentru colectarea donațiilor, dar și pentru colectarea taxelor pentru nunți, botezuri, concerte și înmormântări.

„Tava pentru donații” a Bisericii este, de fapt, un cititor de carduri portabil SumUp Air. Deși această schimbare aduce Biserica în pas cu tendințele tehnologice ale secolului 21, plata contactless se dovedește a fi mai puțin eficientă din punct de vedere al timpului de execuție în comparație cu donațiile cash. Biserica trebuie să găsească o modalitate prin care colectare de donații prin mijloace digitale să fie mai practică și mai viabilă.

Unul dintre reverenzii care au luat parte la testare s-a declarat mulțumită de felul în care au descurs lucrurile. Ea a declarat pentru BBC că această schimbare îi face să se simtă în pas cu secolul 21 și că această modalitate face posibilă o plată sigură și securizată.

Deși serviciul Apple și Google Pay nu este disponibil în România, ca să putem măcar să ne imaginăm cum ar funcționa un astfel de serviciu la noi, subiectul rămâne unul care merită urmărit. În plus, și Biserica Suediei a adoptat o atitudine progresistă în ceea ce privește noile tehnologii. De curând, aceasta a anunțat că va investi 6 milioane de dolari în startup-uri digitale.