În lupta față de pandemia de coronavirus, spitalele din România luptă cu ce au. Și de multe ori nu au, din păcate, aproape nimic. Asta a dus și la faptul că aproape un sfert din numărul de infectați din România este din rândul doctorilor și personalului medical.

Pe platforma ajutorspitale.entreprenation.ro, au fost primite deja peste 700 de cereri de ajutoare din toată țara, de la medici, șefi de spitale, medici de familie, șefi de secție ATI sau șefi de maternități.

Până în momentul de față, pentru a vedea dimensiunea nevoilor din spitale, au fost agregate cererile la acest link unde poți vedea exact ce este nevoie în spitalele din România.

Pe platforma https://ajutorspitale.entreprenation.ro/ se identifică nevoile din spitale și centre medicale din toată țara, iar echipa de voluntari este pregătită să colaboreze cu Direcția de Sănătate Publică și cu Ministerul Sănătății pentru a putea direcționa resursele acolo unde este nevoie și unde situația poate deveni critică în următoarele 2-3 săptămâni, dacă ritmul îmbolnăvirilor crește.

Platforma colaborează deja cu fundațiile Dăruiește viață, Zi de bine, Fundațiile Comunitare, Fundatia Educativă Godmother și a primit donații în natură de la mai multe companii, însă nevoile spitalelor sunt de sute de ori mai mari decât ce au primit până acum.

Misiunea platformei este să ajute spitalele, unitățile sanitare și medicii de familie din România în lupta contra coronavirusului (COVID-19). Spitalele și centrele medicale sau reprezentanții oficiali ai acestora au la dispoziție pe această plaformă secțiunea ”Ești reprezentant al unei unități medicale?”, unde pot intra și completa formularul cu cele mai presante nevoi cu care se confruntă în această perioadă.

Inițiat de Dorin Boerescu (CEO 2Performant) cu susținerea Ilincăi Păun (CEO The Entrepreneurship Academy) și a lui Alexandru Ghiță (Fondator Educativa, co-fondator Entrepreneurship Academy) și implementată de o echipă de 60 de voluntari, platforma https://ajutorspitale.entreprenation.ro/ este un apel la solidaritate adresat oamenilor de business, celor care au demonstrat în repetate rânduri că au puterea să producă un impact pozitiv în comunitate.

Ce pot ajuta companiile și persoanele fizice în momentul de față?

 1. Sapun lichid
 2. Hartie igienica
 3. Role de hartie
 4. Servetele de hartie de unica folosinta
 5. Servetele umede antibacteriene
 6. Prosoape pliate in V (Baxuri)
 7. Pampers adulti marimea M (pachete)
 8. Apă plată
 9. Spirt medicinal / alcool sanitar
 10. Clor
 11. Dezinfectanti pentru maini
 12. Dezinfectanti pentru material textile
 13. Dezinfectanti pentru suprafete
 14. Halate de unica folosinta
 15. Botosi de unica folosinta
 16. Pachete complete de combinezoane/bonete medicale/ botosi - de unica folosinta
 17. Lenjerie pat de unica folosinta
 18. Mănuși de unică folosință
 19. Măști
 20. Termometre digitale tip pistol
 21. Tensiometre
 22. Seringi 2 ML, 5 ML, 10 ML, 20 ML
 23. Branule GALBENE, MOV, ROZ, ALBASTRE
 24. Comprese sterile
 25. Comprese nestrile
 26. Pansament/fese
 27. Truse de perfuzie
 28. Truse de transfuzie
 29. Lampi ultraviolete pt dezinfectie la 220v/12v