Cu ajutorul donațiilor BT, 25 de ventilatoare mecanice pentru respiraţie, aparate de testare Covid-19 şi consumabile – măşti, mănuşi, combinezoane şi dezinfectanţi – au ajuns la peste 30 de spitale judeţene şi de primă linie din 25 de localităţi din ţară.

În anumite acţiuni de donare, Banca Transilvania are parteneri precum Asociaţia Dăruieşte Viaţa şi Beard Brothers. De asemenea, BT este unul dintre iniţiatorii platformei Donează pentru linia întâi, alături de alte companii româneşti, eMAG, Mobexpert şi Bitdefender. Platforma a fost lansată pentru a solidariza românii în susţinerea medicilor, personalului medical, poliţiştilor, armatei şi jandarmilor.

La începutul lunii aprilie Banca Transilvania a lansat Direct la tine, un hub online cu 50 de magazine, restaurante şi cafenele ale clienţilor BT, de la care se pot comanda alimente, mâncare gătită, produse pentru animalele de companie.

Încă de pe 17 martie oficialii BT anunțau faptul că donează 1,4 milioane de lei (290.000 de euro) către Asociația Dăruiește Viață care trimite echipamente către spitalele de stat din România.